MULTIMEDIA

Proiecte / Luni, 28 Noiembrie 2016

Sorin Buşe: "Autostrada Sibiu-Piteşti este prioritatea zero şi vrem să avansăm cât mai mult cu acest proiect"

autostrada1.jpgTronsonul de autostradă dintre Sibiu şi Piteşti este de maximă prioritate, intenţia fiind de a se avansa cât mai mult cu acest proiect, a afirmat ministrul Transporturilor, Sorin Buşe. "Proiectul acesta Sibiu - Piteşti este pentru noi prioritatea zero şi dorim să avansăm cât mai mult cu acest proiect. La lotul patru, studiul geo este aproape terminat şi asta înseamnă că studiul de fezabilitate o să fie terminat în curând, iar după aceea vedem cum putem lansa capetele şi cum putem face joncţiunile", a declarat ministrul, cu ocazia unei vizite de lucru pe DN 7 - Valea Oltului.


Administratia locala / Duminica, 27 Noiembrie 2016

Reabilitarea bulevardului central şi a stadionului municipal, printre priorităţile Primăriei Zalău în 2017

zalau_centru.jpgCele mai importante proiecte ale Primăriei Zalău pentru 2017 vizează redeschiderea singurului cinematograf din Zalău, alături de reabilitarea principalului bulevard al oraşului şi a stadionului municipal, a afirmat , într-o conferinţă de presă, Ionel Ciunt, primarul Zalăului
"Aş aminti acum câteva din aceste proiecte, pe care ne vom concentra şi vom pune bani în bugetul anului viitor, în sensul de a finaliza documentaţiile acolo unde e nevoie, în sensul de a începe efectiv lucrările pe aceste proiecte. Reabilitarea cinematografului Scala are o valoare a investiţiei de 15,479 milioane de lei, contribuţia municipiului fiind de 684.000, iar 14,794 milioane de lei este contribuţia Companiei Naţionale de Investiţii.

Brikston

Administratia locala / Vineri, 25 Noiembrie 2016

Primăria Oradea va depune, spre finanţare europeană, proiectul de restaurare a clădirii ce va adăposti Muzeul Francmasoneriei

oradea_primaria.jpgPrimăria municipiului Oradea va depune spre finanţare, până la sfârşitul lunii noiembrie, proiectul de restaurare pentru clădirea-monument istoric ce va deveni Muzeul Francmasoneriei, unic în România.
"Primăria Oradea a făcut demersuri încă de la începutul anului pentru a putea trece fosta clădire a Vămii din administrarea Ministerului Finanţelor Publice, în proprietatea municipiului Oradea. Am reuşit acest lucru recent, prin hotărâre de guvern. Totodată, am făcut demersuri şi pentru clasarea acestui imobil ca şi clădire-monument istoric tocmai pentru a putea depune proiectul în vederea reabilitării şi transformarea ei în Muzeul Francmasoneriei", a declarat, Anca Sas, purtător de cuvânt al Primăriei Oradea.
Potrivit acesteia, Direcţia de Proiecte din cadrul Primăriei Oradea lucrează în prezent la studiul de fezabilitate şi la indicatorii tehnico-economici ai acestui proiect pentru a-l putea depune, până la finalul lunii noiembrie, la Agenţia de Dezvoltare Nord-Vest.

focality

Constructii / Luni, 21 Noiembrie 2016

Gătește-ți bucătăria cu stil cu placajul ceramic klinker
În pofida gusturilor distincte, atunci când ne amenajăm bucătăria, cu toții ne dorim același lucru: să aibă suficient spațiu de mișcare și un design atrăgător. Bucătăria open space se află în topul preferințelor celor care își doresc mai mult spațiu. Pentru un plus de bun gust, optează pentru amenajarea cu placaj ceramic klinker.

kronemag

Proiecte / Luni, 21 Noiembrie 2016

Directorul CNAIR anunţă proiecte de drumuri de mare viteză şi centuri ocolitoare pentru oraşe din Moldova

homor_catalin.jpgDirectorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cătălin Homor, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că Bârladul, Vasluiul, Iaşiul şi Suceava vor avea variante ocolitoare ale oraşelor, iar în zona Moldovei vor fi construite mai multe drumuri rapide.
Aflat la Iaşi, alături de premierul Dacian Cioloş, la o întâlnire cu reprezentanţii autorităţilor locale din Iaşi şi Vaslui, Cătălin Homor a reamintit că, în cursul acestui an, a fost aprobată Strategia de implementare şi dezvoltare a reţelelor de transport.

psc

Administratia locala / Luni, 21 Noiembrie 2016

Primăria Arad intenţionează să reabiliteze clădirea Teatrului "Ioan Slavici" cu fonduri europene

arad_teatru_slavici.jpgPrimăria Arad şi-a propus să acceseze fonduri europene în vederea reabilitării clădirii Teatrului Clasic "Ioan Slavici", după ce s-au constatat mai multe deficienţe atât la structura de rezistenţă a clădirii, cât şi la acoperişul acesteia, informează un anunţ postat pe site-ul instituţiei. Potrivit sursei citate, pentru realizarea proiectului privind reabilitarea şi restaurarea clădirii teatrului, Primăria municipiului Arad va depune un proiect pentru accesarea de fonduri structurale în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 - 2020.


Administratia locala / Luni, 21 Noiembrie 2016

Construirea celui mai mare pasaj subteran din municipiul Timişoara ar urma să înceapă anul viitor

robu_nicolae.jpgLicitaţia de proiectare pentru cel mai mare pasaj subteran din Timişoara, care se va realiza pe sub liniile de cale ferată din zona fostului combinat Solventul, a fost câştigată de o firmă din Iaşi, urmând să se dea drumul la licitaţia pentru execuţie anul viitor, a anunţat primarul Nicolae Robu.
''Proiectanţii pasajului Solventul sunt o firmă de universitari ieşeni care a câştigat licitaţia. Proiectul este gata, sunt câteva chestiuni legate de proprietate, pentru că se întinde şi pe o mică porţiune de domeniu privat Solventul, şi dăm drumul licitaţiei pentru execuţie. Este un proiect foarte complex, pentru că trecerea subterană pe sub calea ferată se face pe un ecart de peste 32 de metri lăţime'', a declarat, vineri, primarul Nicolae Robu.


Administratia locala / Marti, 15 Noiembrie 2016

Componenţa Comisiei de Urbanism a fost aprobată de CGMB

CGMB-sedinta.jpgComponenţa Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism a fost aprobată, pe 15 noiembrie, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Din aceasta fac parte: prof. univ. dr. arh. rector Marian Moiceanu, prof. univ. dr. arh. prorector Tiberiu Florescu, prof. univ. dr. arh. Ştefan Dorin, prof. univ. dr. arh. Şerban Dan, prof. univ. dr. arh. Dan Marin, prof. univ. dr. arh. Constantin Enache, prof. univ. dr. arh. Anca Mitrache, prof. univ. dr. arh. Laurenţiu Olan, prof. univ. dr. arh. Petre Radu Năstase, prof. univ. dr. arh. Timur Mihăilescu, prof. univ. dr. arh. Irina Criveanu. Supleanţi sunt: prof. univ. dr. arh. Ion Cristian Drughean, conf. univ. dr. arh. Andreea Popa, conf. univ. dr. arh.Cerasela Crăciun, arh. Bogdan Bogoescu, arh. Florin Medvedovici.


Constructii / Vineri, 11 Noiembrie 2016

Surprinde prin detalii rafinate! Glaful ceramic klinker!

brikston_glaf1.jpgPrivită prin fereastra casei tale, lumea e mai frumoasă! Oferă-i strălucirea pe care o merită folosind glaful ceramic!

Atunci când îţi amenajezi pervazul cu un glaf klinker, îţi protejezi pereţii de intemperii şi umiditate. Optând pentru glaful de la Brikston, ai siguranţa calităţii şi a unui aspect preţios. Este foarte uşor de întreţinut, nefiind nevoie de proceduri sau soluţii speciale. Totodată, îşi păstrează intensitatea culorii în timp.


Proiecte / Joi, 10 Noiembrie 2016

''Sănătatea'' clădirilor poate fi monitorizată cu un program de calculator creat de cercetători de la MIT

cladire_arhitectura.jpgCercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology din SUA au dezvoltat un program de calculator care analizează vibrațiile ambientale produse de factori din imediata apropiere a unei clădiri și folosește informațiile colectate pentru monitorizarea eventualelor pagube și a stresului mecanic la nivelul structurii respective, scrie miercuri portalul digitaltrends.com.
Programul a fost testat chiar pe una dintre clădirile MIT, 21 Story Green Building, un turn de beton proiectat de arhitectul I.M. Pei în anii '60 care este cea mai înaltă clădire din Cambridge, Massachusetts.<<<  Pagina 2 / 796  >>>


 

Editorial
isar_lucian.jpg
Determinanți ai bulei imobiliare din România
Un editorial de Lucian Isar, publicat pe adevarulfinanciar.ro » Citeste


Analiza
Tiganas_Serban.jpg
Ce să așteptăm de la urbanismul din România?
O analiză realizată de către Șerban Țigănaș, Președintele Ordinului Arhitecților din România, cu ocazia Conferinței Naționale Urban Concept 2016, de la Predeal

Dezvoltarea localităților și a teritoriului poate fi văzută ca având etape sau cicluri care corespund unor pusee economice și de guvernare și unor contexte geopolitice mai ample. E important să evaluăm la fiecare moment oportun starea și direcția pe care o are dezvoltarea, practicile și tendințele. Am convingerea că toți cei implicați în gestiunea urbană, de la autoritățile de reglementare, practicienii din zona planificării strategice, cei din administrațiile locale și cei care realizează proiecte știu că dezvoltarea urbană poate fi calificată în România mai degrabă ca în general eșuată și nesatisfăcătoare decât reușită. » Citeste
reabilitare

Compania Saptamanii
mangalagiu_iulian.jpg
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă”
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi”, afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. » Citeste


Interviu
sova_dan1.jpg
Dan Şova: "Trei mari constructori sunt interesaţi de Autostrada Transilvania"
Compania care va concesiona Autostrada Comarnic - Braşov va fi selectată în luna septembrie, iar lucrările ar trebui să demareze în luna octombrie a acestui an, a declarat Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, într-un interviu acordat Agerpres. » Citeste

Eveniment
urbanconcept_2016_1.JPG
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter