MULTIMEDIA

Luni, 17 Octombrie 2016

Au fost încheiate lucrările de restaurare a Mânăstirii Comana, din județul Giurgiu

manastirea-comana.jpgPreşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina, a declarat că au fost încheiate lucrările la proiectul de restaurare a Mânăstirii Comana, proiect demarat în anul 2010 şi care a beneficiat de peste 30 de milioane de lei din Fondul European de Dezvoltare Regională.
"Declarăm închis proiectul 'Restaurarea şi valorificarea turistică durabilă a monumentului istoric Mânăstirea fortificată Comana şi modernizarea infrastructurii conexe', care a început la 10 decembrie 2010 şi al cărui termen de finalizare este 31 octombrie 2016. Este o investiţie mare, benefică pentru judeţul Giurgiu, comuna Comana arată altfel, are turişti noi, ne bucurăm că a fost dus până la capăt cu brio acest proiect", a declarat preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina.

Joi, 13 Octombrie 2016

Robert Negoiţă: "Hala Laminorul ar putea deveni cel mai mare centru de atracţie din Bucureşti"

negoita_laminorul.jpgPrimăria Sectorului 3, proprietara Halei Laminorul, componentă a fostei uzine Republica, obiectiv aflat în patrimoniul cultural naţional, aşteaptă avizul Ministerului Culturii pentru planul urbanistic zonal, în vederea edificării celui mai mare centru de atracţie din Bucureşti, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă.
"Dacă luăm aviz de la Comisia de cultură, intenţionăm să edificăm acolo trei săli de spectacole multifuncţionale, de genul Sălii Mari de la TNB. Am discutat şi cu Ţiriac, poate reuşim să readucem mai multe terenuri de tenis, de fotbal, terenuri de sport, bazine de înot şi tot ceea ce înseamnă educaţie fizică şi sport, să facem o zonă de tehnologie de ultimă generaţie, în care copiii să vadă acest lucru. Să punem câte un obiectiv recondiţionat, un tanc, o amfibie, care se produceau în uzină. Să se constituie cel mai mare centru de atracţie din Bucureşti", a precizat Negoiţă la consultarea "De ce avem nevoie de implicare comunitară pentru revitalizarea fostelor spaţii urbane industriale?", eveniment organizat de Institutul pentru Politici Publice la Hala Laminorul.

Marti, 11 Octombrie 2016

Porțile istorice ale Timișoarei vor fi incluse într-un itinerar turistic pentru anul 2021

poarta-cu-nasturi.jpgCâteva zeci din sutele de porți vechi ale clădirilor istorice din Timișoara vor fi incluse într-un traseu turistic ce va fi lansat în anul 2021, când orașul va fi Capitală Culturală a Europei, un rol important în acest sens avându-l proiectul ''Poartă ARTA!'', inițiat și derulat de Asociația Culturală Kratima. Porțile istorice le vor oferi vizitatorilor posibilitatea de a pătrunde în povestea locului și a celor care au trăit acolo.

Brikston

Marti, 04 Octombrie 2016

Macheta viitorului campus sportiv din Timișoara va fi prezentată la Munchen

timisoara_campus_macheta.jpgMacheta ce reprezintă conceptul unui campus sportiv nou în zona Stadionului Dan Păltinişanu din Timişoara va fi expusă miercuri la Munchen, unde ar putea fi identificaţi şi potenţiali investitori pentru realizarea obiectivului. "Am arătat această machetă unei echipe de arhitecţi din Germania care au fost implicaţi inclusiv în proiectarea a Allianz Arena din Munchen şi a altor stadioane celebre din lume şi s-au arătat foarte interesaţi de conceptul nostru. (...). Ei mi-au spus despre această importantă expoziţie la care vor fi standuri unde se prezintă proiecte de mari obiective", a afirmat primarul Nicolae Robu.

Miercuri, 28 Septembrie 2016

Guvernul a aprobat Programul "Construcţia de locuinţe de serviciu"

blocuri_macarale.jpgGuvernul a adoptat, pe 28 septembrie, o hotărâre prin care s-a aprobat Programul "Construcţia de locuinţe de serviciu", impactul bugetar pe 2016 al acestuia fiind de 9 milioane de lei, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

Duminica, 25 Septembrie 2016

Programele "Casa Verde”, "Casa Verde Plus” și "Natura” vor fi lansate în noiembrie

casa-verde.jpgSecretarul de stat în Ministerul Mediului, Viorel Lascu, a declarat că programele Casa Verde, Casa Verde Plus și Natura, derulate prin Administrația Fondului pentru Mediu, vor fi lansate în luna noiembrie. "Preconizat, realist, în noiembrie sperăm să fie lansate. Formatul de lansare va fi unul public, nu pe site unde să dea năvală fiecare. Fiecare lansare va fi anunțată cu zece zile înainte, într-o conferință publică, atât Casa Verde, cât și Casa Verde Plus. Există bani. În momentul de față, AFM are cea mai mare colectare din istorie, există fonduri”.

focality

Miercuri, 21 Septembrie 2016

19 proiecte ce vizează modernizarea centrului Capitalei intră în lucru

bucuresti.jpgUn număr de 19 proiecte care fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană şi care vizează amenajarea mai multor parcări subterane, piaţete şi bulevarde în centrul Capitalei au fost adoptate în şedinţa de pe 21 septembrie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.
Fiecare dintre cele 19 proiecte a fost adoptat cu 29 de voturi pentru, niciunul împotrivă şi nicio abţinere, în condiţiile în care consilierii PNL, PMP şi USB părăsiseră sala anterior.

Joi, 15 Septembrie 2016

Sorin Buşe: "Autostrada Craiova-Piteşti se va realiza din fonduri europene; licitaţia pentru proiect va fi lansată pe 1 noiembrie”

autostrada_MARE.JPGMinistrul Transporturilor, Sorin Buşe, a declarat joi, la Craiova, că autostrada Craiova-Piteşti, care va include şi centurile ocolitoare Balş şi Slatina, se va realiza din fonduri structurale până în anul 2020, iar pe 1 noiembrie va fi lansată licitaţia pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic.
Acesta a participat la masa rotundă cu tema "Infrastructura de transport, principala provocare a industriei auto" organizată de firma Ford şi Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

Miercuri, 14 Septembrie 2016

Baia Zânelor din Borsec, unde se pot face tratamente cu apă minerală, a fost reabilitată

Baia Zânelor din staţiunea Borsec, unde se poate face tratament cu apă minerală, a fost reabilitată din fonduri locale şi judeţene, iar turiştii au acum posibilităţi în plus de relaxare.
Potrivit unui comunicat remis de Primăria Borsec, Baia Zânelor şi mofeta din apropiere sunt foarte căutate de turişti şi localnici şi, în ultima vreme, s-a constatat nevoia reabilitării acestora pentru ca vizitatorii să fie în siguranţă şi pentru a păstra o imagine frumoasă a zonei.

kronemag

Duminica, 04 Septembrie 2016

Două pasaje peste Centura Oradea, finalizate înainte de termen

oradea_centura.jpgDouă pasaje peste Centura Oradea, Ciheiului și Nojoridului, vor fi finalizate în această lună, înainte de termen, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor. Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, împreună cu directorul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Cătălin Homor, au efectuat pe 3 septembrie o vizită de lucru pe șantierele pasajelor supraterane peste drumul de centură al Municipiului Oradea (Ciheiului și Nojoridului).<<<  Pagina 2 / 195  >>>


 

Editorial
isar_lucian.jpg
Determinanți ai bulei imobiliare din România
Un editorial de Lucian Isar, publicat pe adevarulfinanciar.ro » Citeste


Analiza
Tiganas_Serban.jpg
Ce să așteptăm de la urbanismul din România?
O analiză realizată de către Șerban Țigănaș, Președintele Ordinului Arhitecților din România, cu ocazia Conferinței Naționale Urban Concept 2016, de la Predeal

Dezvoltarea localităților și a teritoriului poate fi văzută ca având etape sau cicluri care corespund unor pusee economice și de guvernare și unor contexte geopolitice mai ample. E important să evaluăm la fiecare moment oportun starea și direcția pe care o are dezvoltarea, practicile și tendințele. Am convingerea că toți cei implicați în gestiunea urbană, de la autoritățile de reglementare, practicienii din zona planificării strategice, cei din administrațiile locale și cei care realizează proiecte știu că dezvoltarea urbană poate fi calificată în România mai degrabă ca în general eșuată și nesatisfăcătoare decât reușită. » Citeste
reabilitare

Compania Saptamanii
mangalagiu_iulian.jpg
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă”
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi”, afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. » Citeste


Interviu
sova_dan1.jpg
Dan Şova: "Trei mari constructori sunt interesaţi de Autostrada Transilvania"
Compania care va concesiona Autostrada Comarnic - Braşov va fi selectată în luna septembrie, iar lucrările ar trebui să demareze în luna octombrie a acestui an, a declarat Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, într-un interviu acordat Agerpres. » Citeste

Eveniment
urbanconcept_2016_1.JPG
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter