Uniunea Arhitecților din România a editat numărul 1-2 (ianuarie-iunie) pe 2020 al Buletinului Informativ, cu un sumar extrem de atractiv și complex.

Alexandra Florea scrie despre Selecția națională pentru Bienala de la Veneția, Gabriela Petrescu publică un material despre premianții Pritzker 2020 – Yvonne Farrel și Shelley McNamara, iar Alexandru Panaitescu abordează subiectul aniversării a 129 de ani de la constituirea Societății Arhitecților Români.

Miruna Cristina Boca, Silvia-Ioana Niculae și Adriana Tănăsescu scriu despre influența pandemiei asupra activității arhitecților, în timp ce un amplu spațiu al Buletinului Informativ este dedicat pregătirilor Conferinței Naționale UAR 2020.

Mai puteți citi, de asemenea, despre premiul obținut de Ambulanța pentru Monumente, despre Expoziția „Locuințe unifamiliale în țările Grupului de la Visegrád  + România” 2020 și despre Centrul de Cultură Arhitecturală Sibiu. Anca Filip realizează un portret al celui ce a fost Nicolae Ghika-Budești (1869-1943), restaurator și promotor al artei tradiționale românești.

 

Buletinul Informativ UAR ianuarie – iunie 2020 poate fi descărcat aici