Administrația locală a demarat elaborarea planului urbanistic zonal (PUZ) pentru prima parcare supraetajată a municipiului Suceava, ce va fi amplasată în apropierea sediului Primăriei. Potrivit primarului Ion Lungu, întocmirea respectivului PUZ costă 151.150 de lei fără TVA, iar termenul de elaborare este de 6 luni de zile. Lungu speră ca documentaţia să fie gata mai repede, astfel încât să înceapă procedurile pentru obţinerea finanţării europene nerambursabile.

„S-a încheiat contractul pentru elaborarea planului urbanistic zonal. Pentru suma de 151.150 de lei fără TVA. Termenul de elaborare este de 6 luni de zile, dar eu sper ca în 2-3 luni de zile să avem planul urbanistic pentru parcarea din zona Ştefan Tomşa, în aşa fel încât, până la sfârşitul anului, să încercăm să pregătim documentaţiile pentru proiectele europene”, a declarat Ion Lungu. În vederea amenajării parcării supraterane, vor fi dărâmate 59 de garaje.

Conform temei de proiectare pentru parcarea supraterană, aceasta va avea minim 200 de locuri şi va fi dotată cu staţii de încărcare pentru autoturisme electrice şi hibrid, camere de supraveghere video, bariere de acces, sisteme de senzori pentru asigurarea intrări-ieşirii autovehiculelor şi sisteme de iluminat şi de afişaj. Printre altele, sunt prevăzute rampe de acces auto pe dublu sens, căi de acces pietonale fixe, căi de acces pietonale mobile, scări, lifturi şi spaţii de parcare pentru persoane cu dizabilităţi, grupuri sanitare, cabină pentru personalul de pază, spaţii tehnice şi spaţii adiacente.