ACE – Consiliul European al Arhitecților a lansat aceobservatory.com, o platformă online dedicată profesiei de arhitect. Scopul acesteia este de a oferi un singur punct de intrare prin care utilizatorii să poată căuta, accesa și compara o multitudine de informații statistice privind arhitecții, piața arhitecturală și practicile din Europa. Site-ul, disponibil în engleză și franceză, a fost dezvoltat cu sprijinul programului Europa Creativă și se bazează pe datele colectate de Studiile Sectoriale ACE din 2010.

Pentru Mirza & Nacey Research, care a dezvoltat Observatorul ACE: „Studiul Sectorial ACE se desfășoară de zece ani și există o cantitate semnificativă de date disponibile. Cel mai recent raport publicat include o mare parte din aceste date, dar nu poate include datele din fiecare an în detaliu. Observatorul ACE umple acest gol, oferind acces la baza de date completă (inclusiv noi seturi de date) pentru toți anii anchetei și pentru toate țările. Scopul este de a pune utilizatorii în control asupra modului în care văd datele. Mirza & Nacey Research, care a efectuat studiile sectoriale anterioare, a dezvoltat Observatorul ACE, astfel încât utilizatorii să poată vizualiza și explora datele. Există informații despre demografia arhitecților, practica arhitecturii și piața. Defalcările detaliate ale veniturilor arhitecților, cifra de afaceri, participarea la concursuri și multe alte subiecte pot fi explorate în funcție de țară, dimensiunea practicii și an. Observatorul ACE este construit folosind filtre care permit utilizatorilor să aleagă să vizualizeze date pentru o anumită țară sau să analizeze cifrele pentru o anumită dimensiune de practică. Observatorul ACE este conceput pentru a completa raportul, oferind o profunzime suplimentară. A fost conceput pentru a fi utilizat de organizațiile membre, de arhitecții individuali și de oricine dorește să cerceteze profesia.”

Consiliul European al Arhitecților (ACE) este organizația reprezentativă pentru profesia de arhitect la nivel european. În prezent este formată din 43 de organizații membre, care sunt organisme de reglementare și reprezentare profesională în toate statele membre ale Uniunii Europene, țările în curs de aderare, Elveția și Norvegia. Prin intermediul acestora, ACE reprezintă interesele a peste 545.000 de arhitecți din 33 de țări din Europa.