În cadrul competiției BREEAM Awards 2021, ADP green building a câștigat premiul „Regional Award – Central and Eastern Europe” pentru proiectul PENNY Otopeni.

Cel mai sustenabil proiect finalizat în 2020 în Centrul și Estul Europei se află în România.

Joi, 25 martie, a avut loc BREEAM Awards 2021, eveniment anual ce marchează realizările în proiectarea, dezvoltarea și managementul clădirilor sustenabile. În cadrul acestuia PENNY Otopeni, pentru care ADP green building a furnizat serviciile de consultanță și certificare BREEAM, a fost desemnat cel mai sustenabil proiect din Centrul și Estul Europei.

Din cele 196 de proiecte certificate BREEAM în România, doar 7 clădiri au primit nivelul Outstanding, cel mai înalt nivel de certificare, iar proiectul PENNY Otopeni a fost primul proiect din lume care a obținut nivelul Outstanding folosind ultima versiunea standardului BREEAM New Construction, cu un punctaj de 95,24%, care e și în prezent cel mai mare scor obținut pe această versiune a standardului. Încă de la începutul fazei de proiectare, ADP green building a urmărit ca magazinul PENNY Otopeni să îndeplinească toate cerințele sistemului de evaluare britanic BREEAM.

PENNY Otopeni este unul dintre cele sustenabile magazine din lume, în care au fost experimentate toate recomandările standardului britanic. Este un magazin concept, și în același timp un experiment. Am avut susținerea necesară din partea echipei REWE România să implementăm toate cerințele BREEAM, pentru a testa soluții și tehnologii, să le urmărim în timp și orice se dovedește că aduce beneficii pe termen mediu și lung, să fie preluat în toate magazinele pe care urmează să le construiască și de ce nu, adaptat în magazinele deja construite”, arată Adrian Pop, arhitect și specialist BREEAM la ADP green building.

PENNY Otopeni a redus considerabil emisiile de CO2, consumul de energie electrică și apă, s-a concentrat pe stimularea biodiversității și a facilităților destinate persoanelor cu dizabilități.

Dintre proiectele ADP green building, alte 3 clădiri au primit o serie de nominalizări la premiile amintite:

  • Vox Vertical Village la secțiunea „Homes – Design Stage”,
  • Vox Technology Park la secțiunile „Commercial Project – In-Use Award” și „Regional Award: Central and Eastern Europe”,
  • Record Park Residences la secțiunea „Homes – Post Construction Award”, iar
  • PENNY Otopeni la secțiunile „Commercial Project – Post Construction Award” și „Regional Award: Central and Eastern Europe”

www.transilvaniabusiness.ro