După ce ai aflat în primul pas cum se montează corect substructura învelitorii ceramice TONDACH, află care este al doilea pas pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când renovezi sau construiești un acoperiș ceramic. Este vorba despre trasarea învelitorii ce are ca scop ventilarea și impermeabilitatea corespunzătoare a acoperișului, oferind astfel durabilitate și siguranță construcției.

Învelitoarea acoperișului se montează pe o structură de suport lemnoasă, formată din șpici și contrașipci numită și substructură.

Se începe cu montarea contrașipcilor laterale, după care se trasează axa coamei și se continuă cu montarea tuturor contrașipcilor de pe versant. Contrașipcile se fixează deasupra căpriorilor pentru o rezistență mai mare și pentru o ventilarea optimă a acoperisului. Montarea contrașipcii este obligatorie pentru a lăsa un spațiu de ventilare între folie și țiglă asigurându-se astfel eliminarea umidității de la nivelul substructurii.

Pe contrașipci se montează șipcile, începând întotdeauna cu montarea șipcii de streașină. Se trasează și apoi se montează următoarea șipcă de la streașină, conform detaliilor tehnice de montaj ale modelului de țiglă ales, după care se trasează poziția primei șipci de la coamă. Pentru asigurarea perpendicularității dintre linia streașinii și marginea acoperișului putem folosi metoda vinclului: un triunghi dreptunghic cu laturile de 60, 80 respectiv 100 de centimetri. În caz de nevoie, se montează provizoriu o șipcă intermediară pe care se realizează trasajul punctului de intersecție al laturii de 80 centimetri cu cea de 100 centimetri.

Afla în acest VIDEO cum se trasează și se montează corect substructura sistemului de învelitoare pentru a asigura funcționalitatea acoperișului ceramic pe toată durata lui de viață.

Reprezentanții Wienerberger îți stau la dispoziție pentru consultanță tehnică de specialitate, oferită in mod gratuit. Afla datele lor de contact AICI.