Grupul VELUX va organiza cel de-al IX-lea Simpozion VELUX Daylight, online, în perioada 15-19 noiembrie sub tema „Puntea dintre cercetare și practică”.

Simpozionul Daylight este o conferință bienală organizată de Grupul VELUX pentru cercetători, arhitecți și oameni cu profesii în care lumina naturală joacă un rol important în a crea clădiri sănătoase și rezistente. Simpozionul Daylight încurajează schimbul de cunoștințe științifice și aplicații practice prin interconectarea disciplinelor care sunt de obicei abordate în sfere și cercuri profesionale separate.

De la primul eveniment desfășurat în 2005, au fost explorate teme precum: definirea unui limbaj comun, lumina zilei și învățarea, lumina zilei și legislația, viața sănătoasă, utilizarea energiei și sănătatea, lumina zilei într-o perspectivă umană, ochii noi asupra clădirilor existente, lumina zilei ca factor de schimbare și arhitectura sănătoasă și prietenoasă cu clima.

Apel pentru depuneri de proiecte la Simpozionul 2021

Grupul VELUX salută înscrierea rezumatelor de prezentări la Simpozion, pe următoarele subiecte:

 • Noi cunoștințe, inovații și aplicații de lumină naturală, cu accent pe beneficii sporite pentru oameni și mediu
 • Împărtășirea celor mai bune practici arhitecturale de lumină naturală, ținând cont de spațiile în care lumina ajută locuitul, conștientizarea ei și contactul cu împrejurimile naturale
 • Instrumente, valori, legislație și sisteme de rating: cum se specifică și se evaluează calitatea luminii naturale și performanța clădirilor în viitor
 • Rolul luminii de zi, în pandemie și nu numai

Pentru a trimite rezumatul  prezentării dvs. (max. 500 de cuvinte), adresați-vă la:  thedaylightsite@velux.com. Termenul limită pentru înscrieri prezentări este 30 iunie 2021.

Rezumatele vor fi evaluate de către membrii comitetului științific al Simpozionului:

 • Kynthia Chamilothori Profesor asistent, Grupul de interacțiune uman-tehnologie, Universitatea de Tehnologie Eindhoven (Olanda)
 • Sergio Altomonte, Profesor Fizică arhitecturală, Universitatea catolică Louvain (Belgia)
 • Werner Osterhaus, Profesor la Departamentul de Inginerie, Universitatea Aarhus (Danemarca)
 • Steve Fotios, Ph.D., Profesor la Școala de Arhitectură, Universitatea din Sheffield (Marea Britanie)
 • John Mardaljevic, Profesor la Școala de arhitectură, construcții și inginerie civilă, Universitatea Loughborough (Marea Britanie)
 • Jens Christoffersen, Grupul VELUX (Danemarca)
 • Marie-Claude Dubois, Profesor asociat, Departamentul de arhitectură și mediu construit, Universitatea Lund (Suedia)

În funcție de situație, prezentatorii Simpozionului pot fi invitați în locații de studio, de unde evenimentul va fi transmis live.

Mai multe informații și știri despre evenimentul digital din 2021 vor fi postate pe The Daylight Site.

Despre Grupul VELUX

În ultimii 80 de ani, Grupul VELUX a creat medii de viață mai bune pentru oamenii din întreaga lume; profitând la maximum de lumina zilei și de aerul proaspăt prin acoperiș. Programul nostru de produse include ferestre de acoperiș și luminatoare modulare, jaluzele decorative, produse de protecție solară și rulouri, precum și soluții de instalare și casă inteligentă. Aceste produse contribuie la asigurarea unui climat interior sănătos, pentru muncă și învățare, pentru joacă și plăcere. Lucrăm la nivel global – cu operațiuni de vânzare și fabricație în peste 40 de țări și aproximativ 11.500 de angajați în întreaga lume. Grupul VELUX este deținut de VKR Holding A / S, o companie limitată deținută în întregime de fundații caritabile non-profit (FUNDAȚIILE VELUX) și de familie. În 2020, VKR Holding a avut venituri totale de 22,6 miliarde DKK, iar FUNDAȚIILE VELUX au donat 142 milioane EUR în granturi caritabile.

Pentru mai multe informații despre grupul VELUX, vizitați velux.com.