Andrei Ciubotaru este noul arhitect şef al municipiului Piatra-Neamţ, după ce a câştigat concursul organizat pe 2 martie de primărie, se arată într-un comunicat de presă remis de conducerea instituţiei.

În vârstă de 52 de ani, Andrei Ciubotaru este absolvent al Universităţii de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” şi a profesat în mediul privat timp de 25 de ani.

“Această mutare reprezintă pentru mine o ieşire din zona de confort, respectiv partea de proiectare în care am profesat 25 de ani şi, în acelaşi timp, o încercare de a aduce un suflu nou în ceea ce priveşte relaţia proiectant – administraţie locală, dar şi cetăţean – primărie. Pornesc cu foarte mult entuziasm pe acest drum şi îmi doresc să eficientizez activitatea Direcţiei de Urbanism”, a declarat Andrei Ciubotaru.

“Am încredere în arhitectul Andrei Ciubotaru pentru că este genul care ştie să îmbine arhitectura modernă cu cea clasică. Cred că este omul potrivit să pună pe planşă şi în aplicare conceptul de noua Piatra. Aici, de cealaltă parte a baricadei, va avea ocazia să vină cu soluţii, să le implementeze, alături de provocarea de îmbunătăţire a colaborării dintre municipalitate şi proiectanţi. Îl felicit şi îi doresc mult succes şi multă putere de muncă. Porneşte la acest drum cu o mare responsabilitate, în condiţiile în care pietrenii au aşteptări mari de la noua noastră echipă”, a declarat primarul Andrei Carabelea.

Concursul pentru ocuparea funcţiei de arhitect şef a constat în patru probe, respectiv probă de limba engleză, probă de competenţe în aplicaţii grafice pentru module de arhitectură, proba teoretică şi interviul.

Membru al Registrului Urbaniştilor din România, Andrei Ciubotaru îşi va începe activitatea de arhitect şef la Primăria Piatra-Neamţ la sfârşitul lunii martie. AGERPRES