Patrimoniul Cultural în Acțiune, în cadrul celei de-a doua etape a programului de învățare reciprocă (2021-2023), împuternicește orașele și regiunile europene să-și consolideze politicile și inițiativele privind patrimoniul cultural, precum și să dezvolte soluții inovatoare pentru conservarea bunurilor patrimoniului cultural.

Este vorba despre practici inovatoare, inspiratoare pentru alte orașe și regiuni cu impact real pe teren, în topicuri precum:

  • Recuperare și reziliență prin moștenirea culturală într-o lume postpandemică;
  • Patrimoniul cultural pentru dezvoltarea locală durabilă;
  • Guvernare și finanțare: noi roluri pentru autoritățile locale și regionale.

Intenția programului este aceea de aduna 30 de bune practici în baza cărora se va organiza un set de activități de învățare reciprocă, inclusiv 5 vizite de învățare la fața locului, ce se vor desfășura între februarie și noiembrie 2022.

Mai mule informații despre bune practici de învățare reciprocă, cei interesați pot afla accesând draft-ul apelului: Call-for-good-practices-Cultural-Heritage-in-Action , iar cei care vor să aplice prin propunerea de bune astfel de practici, o pot face accesând link-ul: Call for good practices – Cultural Heritage in Action Survey.

Patrimoniul Cultural în Acțiune este una dintre acțiunile Cadrului European de Acțiune privind patrimoniul cultural. Consorțiul format din EUROCITIES cu KEA, ERRIN, Europa Nostra și Consiliul Arhitecților din Europa conduce proiectul finanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene.

Contact: culturalheritageinaction@eurocities.eu