Promotorii patrimoniului #artnouveau din țară au început să încarce evenimente și activități pentru ediția 2022 a Zilei Mondiale Art Nouveau.

INP – Institutul Național al Patrimoniului – face apel către proprietarii sau păstrătorii de patrimoniu Art Nouveau de orice fel – de la clădiri și obiecte de artă, mobilier sau decorațiuni, la publicații și tipărituri din arhive și biblioteci – să se înscrie cu un eveniment dedicat Zilei Mondiale Art Nouveau, până pe 3 iunie, completând formularul de aici: https://bit.ly/3NlAvW0

Înscrisurile și diversitatea de grafii și caligrafii specifice Artei 1900 vor fi promovate anul acesta peste tot în lume la recomandarea Réseau Art Nouveau – rețeaua europeană a orașelor cu un bogat patrimoniu Art Nouveau.

INP subliniază faptul că această ocazie este o oportunitate unică de includere a instituțiilor păstrătoare de publicație veche și înscrisuri din România în circuitul promotorilor mișcării artistice Art Nouveau.

Desfășurate în jurul datei de 10 iunie și adresându-se fie specialiștilor, fie operatorilor din turism sau publicului de toate vârstele, pasionat de istorie și frumos, evenimentele și activitățile de #WorldArtNouveauDay cresc în fiecare an interesul și aprecierea pentru un tip de patrimoniu care ne leagă de țări din întreaga Europă și din lume.

Anul acesta, de #ZiuaMondialaArtNouveau #10iunie, descoperim patrimoniul Art Nouveau pe litere, în grafii și caligrafii, în detalii.

Mai multe informații despre calendarul ediției 2022 și evenimentele deja înscrise, pe artnouveau.patrimoniu.ro

Apelul de proiecte/evenimente vine în contextul proiectului ART NOUVEAU 2 – Consolidarea identității culturale a regiunii Dunării pornind de la moştenirea comună a patrimoniului ART NOUVEAU, cofinanțat prin Programul Transnațional Dunărea #InterregDanube.