Categoria Arhitectură Construită are 5 secțiuni specifice și un juriu alcătuit din arhitecți provenind din culturi diferite de top ale Europei, cu impact major și global  în arhitectura contemporană internațională.

Daniel Hayden  este Partener la celebra firma daneza Dissing + Weitling.

Din portofoliul firmei fac parte lucrări excepționale precum podul Great Belt Bridge, printre cele mai mari din lume, Banca Națională a Danemarcei, Bicycle Snake, un pod pentru biciclete foarte popular în Copenhaga, complexul de locuințe sociale FBAB, Ecco Hotel,precum și multe clădiri aparțînând unor programe diferite, de la, clădiri de birouri, clădiri și facilități publice, până la locuințe.

„La Dissing + Weitling, dorim ca soluțiile noastre să fie utile; abordăm sustenabilitatea dintr-o perspectivă ecologică, financiară, socială și tehnică, iar ceea ce facem este înrădăcinat în condiții locale și în utilizarea pragmatică a resurselor. ”

Daniel Hayden a crescut în Massachusetts în SUA, iar în timpul unei șederi de schimb profesional la Copenhaga în 1982, a fost fascinat de mediul danez de gândire și lucru. S-a mutat aici și, de atunci, Daniel Hayden este cu Dissing + Weitling, ultimii 13 ani ca partener:

„În primul rând, atenția pentru micile detalii m-a caracterizat ca arhitect, Dar, în același timp, ideea de comunitate pentru a găsi cele mai bune soluții este foarte inspirată, iar spiritul de echipă a fost întotdeauna o forță motrice importantă în Dissing + Weitling.”

Referindu-ne la modul de abordare a unui proiect, Daniel Hayden afirmă:

„Este important să poți gândi în afară cutiei – și să nu fii limitat. Desigur, trebuie să creezi întotdeauna un echilibru între program, buget și viziune, astfel încât să combini atât inteligență, cât și emoție în proiectele tale. Dar totul evoluează – locurile, utilizatorii și tehnologia și, prin urmare, provocarea constă în a putea vedea noile posibilități în proiectul simplu, în care îți folosești cunoștințele din alte proiecte pentru a găsi o abordare corectă și unică. Scopul este de a pune totul împreună într-un întreg – mai degrabă decât de a face un reper.”

Mai multe detalii la: oar-bucuresti.ro