Desfășurarea competiției Concept Terca – Apel de Idei a reprezentat o experiență complexă atât pentru participanți cât și pentru juriu astfel încât decizia acordării premiilor a fost una dificilă datorită caracteristicilor inedite ale fiecărui proiect. În parte, autorii au dat dovadă de ingeniozitate și originalitate, iar câștigătorii au reușit să impresioneze membrii comisiei prin încadrarea perfectă a cărămizii aparente Terca într-un concept de locuință modernă.

Autorului celui de-al doilea proiect câștigător ne transpune în contextul unui tablou arhitectural în care finisajul realizat din cărămidă aparentă Terca păstrează într-un mod compact o dezlănțuire a elementelor moderne viu colorate. Arh. Eugen Burlacu ne încântă prin îmbinarea perfectă a spațiilor verzi exterioare cu un interior concentrat pe aspectul versatil al mobilierului, astfel încât ne introduce într-o călătorie de finisaje, nuanțe și texturi.

Elementele esențiale au fost reprezentate de placajul klinker Terca, folosit pe pereții structurali și lemnul de stejar cu care au fost tratați pereții de compartimentare. Contrastul între cele două materiale este evidențiat: în timp de klinkerul ia naștere din foc, lemnul este distrus de către acesta.

Te invităm să descoperi detaliile aparte ale proiectului: bit.ly/2VnhWez