O nouă întâlnire a Comunității OSC: EuroUrbanism, desfășurată în luna august, a reunit în mediul online specialiști în arhitectură, urbanism și domenii conexe, pentru a discuta despre „Arhitectura și designul peisajului urban”.

În această ediție, moderatorul întâlnirii, Arh. Șerban Țigănaș, Preşedinte – Dico şi Țigănaş birou de proiectare, Decan – Facultatea de Arhitectură și Urbanism Cluj-Napoca, i-a avut ca invitați speciali pe Dr. Arh. Habil. Urb. Cerasella Crăciun – Profesor Universitar, Habilitat îndrumare Doctorat, Departament „Proiectare Urbană și Peisagistică”, Coordonator Master „Peisaj și Teritoriu”, Facultatea de Urbanism, Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” București; Conf. Dr. Arh. Ioana Tudora – Conferențiar la Universitatea de Știinte Agronomice și Medicină Veterinară București, Departamentul „Peisagistică, Biodiversitate şi Horticultură ornamentală” și pe Arh. Irina Ivan-Turean – Technical Consultant – Wienerberger România.

Arh. Irina Ivan-Turean, a prezentat în cadrul întâlnirii portofoliul vast de materiale de construcții pentru design peisagistic, pus la dispoziție de Wienerberger România prin brandul Semmelrock.

 „Prin intermediul consultanților noștri, dar și online aveți acces la catalogul Semmelrock – Idei pentru grădină 2021, ce include ultimele noutăți în design peisagistic și conține toate texturile și  informațiile tehnice, atât pentru gamele de dale și pavaje, cât și pentru sistemele de garduri și jardiniere, precum și pentru elementele de accesorizare necesare proiectării unei grădini.

În fabricile din România, producem dale și pavaje din beton vibropresat. În completarea acestui tip produs vine gama de pavaj ceramic Penter, prin intermediul căreia putem implementa un material natural în proiectele de restaurare. O altă noutate este reprezentată de gama Air Pave – dalele porțelanate antiderapante pentru exterior.”

Tendințe actuale în designul amenajărilor exterioare

Tehnologii de producție ale sistemelor de dale și pavaj:

  • Beton vibropresat/beton vibrat;
  • Argilă arsă – pavaj ceramic;
  • Dale porțelanate pentru exterior.

 „Suntem promotori ai ideii de sustenabilitate, atât în modalitatea de producție a materialelor, cât și prin prezența în proiecte certificate Green. Prin soluția de pavare solul nu este sigilat, apa se drenează în straturile suport, iar acest lucru are efecte pozitive asupra mediului înconjurător. Să spunem NU betonării este și dezideratul nostru. Amenajările exterioare proiectate pe baza acestor considerente au flexibilitate funcțională, oferă un confort sporit utilizatorilor și au aport estetic deosebit ”, a punctat consultantul tehnic Wienerberger.

„Dacă ne referim la criteriile de alegere ale materialului în proiect, un rol esențial îl are tipul de trafic. Produsle Semmelrock acoperă toate tipologiile de trafic: pietonal, auto ușor și auto greu. De exemplu, pentru traficul auto ușor nu este recomandat să se monteze un material mai subțire de 6 cm. Un alt criteriu este acela de a alege textura materialului în concordanță cu stilul proiectului. Posibilitățile de a asorta pavimentul la contextul urbanistic sunt foarte variate, atât în stil tradițional, cât și clasic sau modern”, a completat Arh. Irina Ivan.

În cazul în care se dorește suport pentru un proiect, Wienerberger are o echipă de consultanță tehnică și vânzări, extinsă la nivel național.

Servicii de consultanță tehnică:

  • Detalii de montaj – recomandări de principiu cu straturile suport;
  • Detalii modele de punere în operă – pentru realizarea stereotomiilor de pardoseli, detalii de montaj garduri, secțiuni borduri etc.
  • Texturi produse utile pentru reprezentarea fotorealistică a materialelor în randări;
  • Specificații tehnice pentru caietele de sarcini/fișe tehnice/declarații de performanță;
  • Necesar de materiale și oferta comercială;
  • Mostre de prezentare;
  • Suport tehnic la faza de montaj.

——————————————————————————–

 

Dezbaterea video „Arhitectura și designul peisajului urban” este una din întâlnirile lunare ale Comunității EuroUrbanism, dezvoltată de Oameni și Companii cu sprijinul Wienerberger și Velux, în calitate de Parteneri.

Partener profesional al platformei EuroUrbanism.ro este Uniunea Arhitecților din România.

Oameni și Companii – OSC este un ecosistem avansat de marketing care integrează peste 100 comunități business și profesionale și 33 de platforme digitale proprii asociate acestor comunități. Toate comunitățile OSC: aici. Toate platformele OSC: aici. Portofoliul OSC: aici.