Cu toții am comentat la un moment dat caracterul unei clădiri. Un apartament ar putea avea caracter datorită unor finisaje speciale, iar o clădire s-ar putea să nu se potrivească cu „caracterul” din cartierul său.

În clipul din articol, designerul și profesorul de arhitectură Stewart Hicks analizează îndeaproape semnificația și originile acestui concept evaziv. De ce folosim acest cuvânt atât în ce privește oamenii, cât și pentru clădiri? Personajele apar și în ficțiune, asta explică modul în care clădirile spun povești? De la arhitecții iluminiști Ledoux, Boullée și Lequeu, la casa Beetlejuice, la practicile contemporane care explorează ce ar putea însemna pentru o clădire să aibă o postură anume, ajungem la miezul motivului pentru care arhitecții ar putea considera caracterul arhitectural ca fiind o idee bună.

Architecture with Stewart este o călătorie pe YouTube care explorează poveștile profunde și durabile ale arhitecturii în toată gloria lor uluitoare. Videoclipurile săptămânale și evenimentele live ocazionale descompun o gamă largă de subiecte legate de mediul construit, pentru a le spori înțelegerea generală și pentru a susține importanța lor în modelarea lumii în care locuim.

Stewart Hicks este educator de proiectare arhitecturală, care conduce studiouri de design și cursuri de prelegeri ca profesor asociat la Școala de Arhitectură de la Universitatea din Illinois, Chicago. De asemenea, servește ca decan asociat la Colegiul de Arhitectură, Design și Arte și este cofondator al cabinetului Design With Company. Munca sa i-a adus premii precum Architecture Record Design Vanguard Award sau Young Architect’s Forum Award și a fost prezentată în expoziții precum Chicago Architecture Biennial and Design Miami, precum și la V&A Museum și Tate Modern din Londra.

 

Sursă articol archdaily.com