14 artişti din România, Spania şi Ucraina vor realiza, în această săptămână, picturi murale pe zidurile din municipiul Sibiu, în cadrul Festivalului de Artă Stradală (SISAF).

“Festivalul de Artă Stradală din Sibiu (SISAF) continuă misiunea de regenerare urbană, începută acum 6 ani. Timp de o săptămână, 14 artişti şi grupuri din România, Spania şi Ucraina iau în primire o serie de ziduri vizibile din oraş, pe care îşi vor aşterne arta pentru comunitate. Ediţia a VI-a a festivalului aduce, în total, 17 lucrări de artă care vor fi realizate de-a lungul acestei săptămâni de către artiştii aleşi în urma selecţiei de proiecte, care a avut tema #Origins. Dintre acestea, 12 vor fi murale permanente realizate pe ziduri, 4 sunt lucrări de artă

pe asfalt, iar una este o instalaţie interactivă, plasată în Parcul Sub Arini”, se arată în comunicatul de presă.

Conform aceleiaşi surse, în acest an va fi realizată cea mai mare lucrare de artă stradală realizată până acum la SISAF, de câteva sute de metri pătraţi, care va purta semnătura grupului de artişti Sweet Damage Crew şi va fi pe o clădire situată în Piaţa Aurel Vlaicu.

“Dacă în ultimii ani s-au pictat pereţi de grădiniţe, şcoli generale şi licee, în 2020 va fi realizat un prim mural pe clădirea Facultăţii de Inginerie din cadrul Universităţii ‘Lucian Blaga’, astfel festivalul reuşeşte să marcheze lucrări pentru beneficiarii tuturor nivelurilor de învăţământ. Muralul va avea dimensiuni mari şi va fi realizat de artiştii Şatran & Biex. Din aceeaşi categorie de locaţii vor mai fi executate lucrări de impact pe Liceul Teoretic ‘Onisifor Ghibu’, cu semnătura artistului Popescu şi pe Grădiniţa nr. 22 din cartierul Valea Aurie, realizată de artistul Toybox, ambii fiind participanţi pentru prima dată la festival. Un zid de la Baza Hipică din cartierul Vasile Aaron va avea parte, de asemenea, de o schimbare majoră, în viziunea artistului T-Marsh din Spania, Aeroportul Internaţional

din Sibiu va beneficia de o nouă lucrare realizată de John.S, artist care în 2019 picta în premieră în această locaţie, iar un perete al sediului Urbana va fi îmbrăcat cu arta artistului Lucian Sandu-Milea”, mai susţin cei de la SISAF.

Artiştii vor picta şi patru blocuri din cartierele Sibiului. “Muralele nu sunt singurele forme de artă din cadrul Festivalului de Street Art din Sibiu. La această ediţie va fi realizată o nouă instalaţie de artă de către artistul Pisica Pătrată, unul dintre cei mai mari artişti de acest gen din România. Timp de câteva zile, acesta poate fi urmărit în Parcul Sub Arini în timp ce realizează pictura unor cuburi, care formează o instalaţie de artă interactivă, ce va fi expusă în perioada următoare”, arată comunicatul SISAF.