Baia Populară din municipiul Sibiu este nominalizată la Bienala Naţională de Arhitectură 2021, dar şi la Bienala de Arhitectură Transilvania, la secţiunile “Recuperarea patrimoniului şi interpretarea identităţii” şi “Patrimoniu Cultural”, a anunţat Primăria pe pagina sa de Facebook.

Clădirea Băii Populare din Sibiu este copia aproape fidelă a Băii Müller din München (Germania).

“Edificată în 1904, Baia Populară este creaţia profesorului de arhitectură al Universităţii Tehnice din München, Karl Hocheder şi, din punct de vedere al structurii arhitecturale, construcţia din Sibiu este copia aproape fidelă a Băii Müller din München, realizată de acelaşi arhitect. La vremea respectivă, niciun alt oraş din Austro-Ungaria, de mărimea Sibiului, nu dispunea de o asemenea clădire, cu o destinaţie similară”, mai precizează cei de la Primăria Sibiu.

Potrivit sursei citate, “recenta reabilitare datorată arhitectului Guttmann Szabolcs şi echipei sale a vizat recuperarea valorii arhitecturale a acestei clădiri de patrimoniu, un melanj de neobaroc şi Jugendstil de sfârşit de secol XIX şi început de secol XX. Prezenţa Băii Populare Sibiu pe lista nominalizărilor din acest an, alături de alte clădiri de referinţă patrimonială din ţară, primeşte, cu această ocazie, o nouă recunoaştere culturală şi identitară”. AGERPRES

 

Sursa foto: baiapopularasibiu.ro