Concursul internațional Brick Award 20 a premiat anul acesta 6 birouri renumite de arhitectură în cadrul unei ceremonii digitale cu adevărat inedite și spectaculoase!

Ediția 2020 a înregistrat 644 de proiecte înscrise în cadrul a 5 categorii de concurs: Rezidențial, Rezidențial urban – blocuri de locuințe, Clădiri publice – spații de birouri, Clădiri publice cu scop educativ, cultural, pentru sănătate sau proiecte de infrastructură și Soluții Speciale.

Vezi aici primul câștigător Brick Award 20!

Vezi aici al doilea câștigător Brick Award 20!

Vezi aici al treilea câștigător Brick Award 20!

Proiectul Arhivele orașului Delft este câștigătorul categoriei Clădiri publice – spații de birouri. Clădirea se prezintă ca o compoziție de linie tectonică cu efect de adâncime. Gradul de abstractizare a reliefurilor îndeplinește calitățile haptice ale cărămizilor și creează o capodoperă sculpturală care este în același timp închisă, dar și accesibilă.

Arhiva orasului Delft este un depozit de cunoștințe, o cameră de tezaur și un loc de studiu în același timp. Are sarcina oarecum contradictorie de a proteja documentele valoroase de influențele externe, în timp ce le face accesibile publicului. Noua clădire combină aceste două funcții sub forma unei biblioteci imense, abstractizate.

Construcția este împărțită în două părți: un soclu în formă de L care conține sălile de studiu, cafeneaua și birourile, iar deasupra un cub închis unde se află arhiva.

“Noua Arhivă a orașului Delft face trimiteri la tradiția arhitecturii de cărămidă din centrul istoric, ceea ce conferă acestei importante clădiri un caracter atemporal și robust.”

Descoperă aici mai multe informații despre câștigătorul premiului special din categoria Rezidențial a concursului internațional de arhitectură Brick Award 20!