Concursul internațional Brick Award 20, organizat de grupul WIENERBERGER, a premiat anul acesta 6 birouri renumite de arhitectură în cadrul unei ceremonii digitale cu adevărat inedite și spectaculoase!

Ediția 2020 a înregistrat 644 de proiecte înscrise în cadrul a 5 categorii de concurs: Rezidențial, Rezidențial urban, Clădiri publice – spații de birouri, Clădiri publice cu scop educativ, cultural, pentru sănătate sau proiecte de infrastructură și Soluții Speciale.

Cel de-al treilea proiect castigator al editiei Brick Award 20 este un Prototip de locuinta unifamiliala realizat de arhitectul Rafi Segal si Echipa MIT Rwanda Workshop, SUA.

Vezi aici primul câștigător Brick Award 20!

Vezi aici al doilea câștigător Brick Award 20!

Rwanda este cea mai dens populată țară de pe continental African, iar gestionarea defectuoasă a programelor de stat la nivel central nu implică populația și resursele locale, acest lucru având ca rezultat un trai dificil al locuitorilor în case mici și aglomerate.

Pentru a oferi o alternativă, o echipă de studenți MIT Africa condusă de profesorul Rafi Segal a realizat un proiect de trei săptămâni în Mageragere. Împreună cu muncitorii locali, au dezvoltat un prototip de casă accesibilă din punct de vedere financiar, care este complet adaptată nevoilor ruandeze.

Forma alungită a casei este ideală pentru terenul deluros, deoarece acest lucru permite excavarea redusă a pământului. În interior, structura oferă aproximativ 68 de metri pătrați de spațiu de locuit, ce poate fi compartimentat deoarece familiile ruandeze sunt adesea numeroase.

“Un pas către modernizare pornind de la clădirile tradiționale.” Scopul acestui proiect este de a construi localități întregi folosind noul prototip de locuință unifamilială. Prin urmare, această casă mică de cărămidă ar putea avea un impact mare în industria construcțiilor.

Descoperă aici mai multe informații despre câștigătorul premiului special din categoria Rezidențial urban a concursului internațional de arhitectură Brick Award 20!