Concursul internațional Brick Award 20, organizat de grupul WIENERBERGER, a premiat anul acesta 6 birouri renumite de arhitectură în cadrul unei ceremonii digitale cu adevărat inedite și spectaculoase!

Ediția 2020 a înregistrat 644 de proiecte înscrise în cadrul a 5 categorii de concurs: Rezidențial, Rezidențial urban, Clădiri publice – spații de birouri, Clădiri publice cu scop educativ, cultural, pentru sănătate sau proiecte de infrastructură și Soluții Speciale.

Vezi aici care este primul câștigător Brick Award 20!

Cel de-al doilea câștigător al ediției 2020 Brick Award este proiectul Iturbide Studio, nominalizat în categoria Rezidențial. Arhitecții Mauricio Rocha și Gabriela Carrillo din Mexic au primit sarcina de a realiza studio-ul renumitei fotografe Graciela Iturbide, care avea o singură cerință: trebuia să fie din cărămidă!

Arhitecții au îndeplinit cu succes această cerintă. Pe parcela de 7×14 metri, au construit un turn din cărămidă cu trei etaje. Toți pereții au fost realizați din cărămidă de culoare maro-roșiatică, lucrată manual de un producător din Puebla, la 150 de kilometri distanță. Un rând dublu de cărămizi lungi într-o legătură orizontală, asimetrică alternează cu o serie de cărămizi de două ori mai groase, așezate vertical. Datorită zidăriei ajurate, în interior se creează un joc de lumină și umbră, care se schimbă odată cu poziția soarelui în timpul zilei. Astfel, studio-ul este protejat de lumea exterioară fără a fi complet deconectat de acesta.

Graciela Iturbide numește cu dragoste clădirea „mica fabrică de cărămizi” – fiind o lucrare care, mai presus de toate, a căutat liniștea, sinteza, continuitatea, repetitivitatea și utilizarea aproape obsesivă a unui singur material, și anume cărămida, conform viziunii arhitecților.

Descoperă aici mai multe informații despre câștigătorul premiului din categoria Rezidențial a concursului internațional de arhitectură Brick Award 20!