Concursul internațional Brick Award 20 a premiat anul acesta 6 birouri renumite de arhitectură în cadrul unei ceremonii digitale cu adevărat inedite și spectaculoase!

Ediția 2020 a înregistrat 644 de proiecte înscrise în cadrul a 5 categorii de concurs: Rezidențial, Rezidențial urban – blocuri de locuințe, Clădiri publice – spații de birouri, Clădiri publice cu scop educativ, cultural, pentru sănătate sau proiecte de infrastructură și Soluții Speciale.

Proiectul Can Jaime I n’Isabelle este câștigătorul premiului special din categoria Rezidențial. Construita in perioada 2014-2018, aceasta locuinta unifamiliala este situata in orasul Palma din Spania si reproduce modelul clasic de casa cu curte intr-o maniera contemporana.

Materialele utilizate pentru realizarea constructiei sunt blocurile de caramida, caramida pentru fatada si pavajul din argila. Acestea sunt argumentele care au adus reusita proiectului in castigarea premiului special si recunoasterea excelentei in arhitectura in cadrul editiei 2020 a concursului international Brick Award organizat de Wienerberger.

TEd’A arquitectes a utilizat acest model arhitectural pentru a incadra casa in peisaj: pietrele din pamantul excavat sunt integrate in peretii exteriori; iar prin acoperisurile verzi, casa devine o parte a peisajului inconjurator.

Designul constructiei si materialele utilizate sunt puse in opera cu mare precizie si coordonate astfel incat spatiile interioare sa arate ca spatii exterioare trase spre interior – si invers. Peretii sunt realizati din caramida. Acestia sunt vopsiti in alb in interior; in la exterior tonul de pamant rosiatic, luminos are accente naturale, deosebite, astfel incat aspectul de artizanat sa nu dispara, dar, in acelasi timp, sa nu iasa in prim plan intr-un mod dominant.

Descopera aici mai multe informatii despre castigatorul premiului special din categoria Rezidential a concursului international de arhitectura Brick Award 20!