Brick Award 22, concursul internațional de arhitectură organizat de grupul WIENERBERGER, aflat deja la a 10-a ediție a aliniat la start 789 de proiecte. Numărul mare de înscrieri demonstrează încă o dată popularitatea arhitecturii care integrează materiale ceramice subliniind beneficiile pe care acestea le oferă construcțiilor: versatilitatea, sustenabilitatea și inovația.

Toate construcțiile au fost finalizate din anul 2018 până în prezent, o parte semnificativă a proiectului fiind alcătuită din materiale ceramice (blocuri ceramice, cărămidă pentru fațadă, pavaj din argilă, țiglă ceramică, placaj ceramic), integrarea produselor WIENERBERGER nefiind o cerință obligatorie pentru participare. Designul inovativ, conceptul arhitectural promovat, estetica, sustenabilitatea și eficiența energetică fac obiectul criteriilor de selecție a proiectelor nominalizate.

După succesul înregistrat în ediția Brick Award 20, anul acesta, România înscrie în competiție 21 proiecte spectaculoase, număr record pentru țara noastră de la lansarea concursului internațional Brick Award în anul 2004.

Renovare la superlativ

Bianu House este unul dintre cele 21 de proiecte fabuloase participante la Brick Award 22. Clădirea concepută pentru a găzdui o familie cu copii este amplasată pe un teren mic de 124 mp într-un fost cartier industrial al orașului.

Locație

București/România

Data finalizării proiectului

2020

Arhitecți

OOPY Arhitectura în colaborare cu TTL Arhitectura

Proiectul constă într-o intervenție asupra vechii structuri de cărămidă a casei și integrarea noului concept pe terenul vechi, neclasificat ca monument istoric. Noul design propune o compoziție modernă de finisaje, respectând în același timp volumetria și conceptul general al întregului cartier.

Te invităm să descoperi toate proiectele din România înscrise la concursul internațional de arhitectură Brick Award!