Towards a shared culture of architecture – Către o cultură comună a arhitecturiieste un raport despre a investi într-un mediu de viață de înaltă calitate pentru toată lumea.

Rezultat al planului de lucru UE pentru cultură în perioada 2019-2022, acest raport compilează tendințele predominante și cele mai bune practici în guvernarea designului spațial contemporan, pentru a oferi recomandări la mai multe niveluri, asigurând o calitate înaltă a arhitecturii și a mediului construit pentru toată lumea.

Bazat pe Sistemul de Calitate Davos Baukultur, raportul oferă definiții concrete ale arhitecturii de înaltă calitate și ale mediului construit. Acesta oferă răspunsuri modului în care acești termeni pot fi definiți, detaliind criteriile-cheie pentru evaluarea lor.

Prin intermediul unei colecții de studii de caz, adunate din întreaga Europă și examinate de grupul de experți OMC (Organizația Mondială a Comerțului) în 2020-2021, publicația sugerează modalități de operaționalizare a acelor criterii de calitate, care au fost puse în aplicare la mai multe niveluri de guvernanță. Aspectele privind calitatea ar trebui luate în considerare în toate domeniile de finanțare care privesc dezvoltarea spațială și mediul construit, în special cele care sunt integrate în procedurile de achiziții publice. Recomandările vizează diferite scale, cum ar fi politicile UE, cadrele naționale și la nivel local, pe lângă părțile interesate din sectorul privat și domeniul profesional.

Raportul poate fi descărcat de pe pagina oficială a Uniunii Europene – Publications Office of the European Union

 

Sursa: op.europa.eu