Point Development, subsidiara locală a grupului israelian Shikun & Binui, a finalizat cu succes procesul de certificare LEED pentru cea de a doua etapă de construcție a ansamblului rezidențial City Point. La finalul anului trecut proiectul a primit, din partea US Green Building Council, distincția LEED for Neighborhood Development: Plan and Design (LEED-ND). City Point devine astfel cel de-al șaselea proiect din Europa certificat LEED-ND și al treilea atestat la nivel Gold. Procesul de certificare a fost coordonat de Colliers România.

Demarate în 2019, lucrările de extindere ale proiectului presupun o investiție de 100 milioane de euro și vor fi încheiate în 2023. Faza II va livra peste 400 de unități dispuse în trei imobile cu regim de înălțime P+12E, respectiv P+18E, cărora li se adaugă 500 de locuri de parcare, mai mult de 6.000 de metri pătrați de spații verzi cu alei pietonale și pistă de alergare, construcții multifuncționale care vor acomoda facilități de tip SPA, sală de fitness și spații comerciale chiar în incinta complexului, dar și un spațiu deschis de co-working (co-working outdoors).

Deși atipic și dominat de incertitudini, 2020 a fost un an cu rezultate excelente pentru noi ca și companie, și mai ales pentru City Point. Obținerea certificării LEED reprezintă mult mai mult decât simpla implementare a unor practici sustenabile; este un angajament pe care ni l-am asumat încă de la lansarea proiectului și care, cred eu, ne-a transformat într-un exemplu de bune practici în industrie. Mai mult, segmentul rezidențial s-a dovedit extrem de rezilient, iar acest lucru s-a reflectat și în gradul mare de ocupare pe care l-am înregistrat în această nouă etapă de extindere – aproximativ 70% din totalul de apartamente aferente primului bloc al fazei II sunt deja contractate. De asemenea, avansăm în ritm alert cu lucrările de construcție și ne pregătim să finalizam anul acesta primele 107 unități”, a menționat Favi Stelian, Managing Director Point Development.

Adițional locației, principalele criterii distinctive care au servit City Point în acumularea punctajului maxim care au dus la obținerea certificării au fost facilitarea și încurajarea transportului alternativ, accesul la funcțiuni diverse complementare locuirii – inclusiv facilități recreative și sportive, existența străzilor umbrite destinate în totalitate circulației pietonale, eficienţa energetică și reducerea consumului de apă potabilă în cadrul clădirilor, sistemul centralizat de încălzire, dar și reducerea poluării luminoase și a efectului insulei de căldură.