Consiliul Judeţean Vâlcea a contractat proiectarea pentru restaurarea Culei Greceanu şi va aplica pentru obţinerea de fonduri nerambursabile în vederea efectuării lucrărilor la acest ansamblu arhitectural, a informat preşedintele instituţiei, Constantin Rădulescu.

Proiectarea lucărilor de restaurare va fi realizată în cinci luni, iar valoarea contractului încheiat este de 204.000 lei.

“După ce anul trecut am reuşit să achiziţionăm şi să introducem Cula Greceanu în patrimoniul judeţului, facem şi primii paşi pentru restaurarea acestei bijuterii arhitecturale, căreia vrem să-i redăm strălucirea de altădată. Marţi, 1 noiembrie 2022, am semnat contractul pentru elaborarea temei de proiectare, a documentaţiei şi a studiilor necesare pentru obiectivul de investiţii ‘Reabilitarea

Ansamblului Cula Greceanu’. Prin acest contract, în valoare totală de 204.085 lei, proiectantul se angajează să pună la dispoziţia Consiliului Judeţean, în termen de 5 luni, documentaţia stabilită”, a declarat Constantin Rădulescu.

Cula Greceanu a fost achiziţionată anul trecut de CJ Vâlcea, de la urmaşii familiei Greceanu, cu aproximativ 400.000 de euro.

“Pornim pe un drum complicat, dar care ne va aduce spre reabilitarea acestei cule, importantă pentru Vâlcea, dar şi pentru România. Odată finalizată proiectarea, vom putea aplica pentru obţinerea de fonduri nerambursabile în vederea restaurării ansamblului arhitectural”, a mai adăugat preşedintele CJ Vâlcea. AGERPRES