Fundația Noi Orizonturi lansează vineri, 8 octombrie, începând cu ora 16:00 Clubul Meseriilor Rurale în Baia Mare. Evenimentul se va desfășura la casa de lut a familiei Hochia (str. Lacului nr. 8A, Firiza).

Clubul Meseriilor Rurale este un program derulat cu sprijinul Ministerului Educației Naționale și al Institutului Național al Patrimoniului și Departamentului de Dezvoltare Durabilă. ”Ne-am unit forțele cu Montana State University și 4-H SUA și cu sprijinul strategic al Romanian American Foundation și Lidl România putem oferi acest program tuturor elevilor care provin din mediul rural”, precizează reprezentanții Fundației Noi Orizonturi.

”Începând cu anul școlar 2021/2022, programele noastre, care împuternicesc tinerii din mediul rural să conducă și să producă schimbări pozitive în comunitățile lor, vin sub același acoperiș. GreenIMPACT; VIAȚA la țară; Edulab pentru ecoturism; Plante, Oameni și Povești Vindecătoare; Vânătoare de Comori, plus alte noutăți, se regăsesc acum sub umbrela Clubul Meseriilor Rurale”, au mai menționat organizatorii.

În cadrul evenimentului de lansare se va vorbi despre misiunea Clubului Meseriilor Rurale, cât și despre și rolul îndrumătorului – meseriaș, fie că acesta este profesor, educator, bibliotecar, asistent social, ONG-ist, specialist local sau adult care își dorește să lucreze cu copiii.

Pentru confirmarea participării sau pentru orice informații suplimentare este disponibil email-ul ale_giurgiu@noi-orizonturi.ro. De asemenea, pagina evenimentului poate fi vizitată pe FB – Lansăm Clubul Meseriilor Rurale la Baia Mare.

Fundația Noi Orizonturi promovează inovația și susține modele de educație prin experiență, care-i împuternicesc pe tineri să se dezvolte pe sine, comunitatea și lumea în care trăiesc.

La nivel național, Fundația dezvoltă diferite programe educaționale prin care copiii şi tinerii între 11 şi 19 ani devin mai implicaţi, mai responsabili şi mai încrezători în forţele proprii; dobândesc valori, atitudini şi abilităţi care pot să-i ajute cu adevărat în viață.