Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași împreună cu Fundația Alumni a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a lansat vineri, 21 mai, un concurs național de idei de arhitectură pentru proiectarea unei baze sportive al cărei beneficiar este UAIC, ce va fi construit pe terenul din strada Sărărie nr. 200, în municipiul Iași, se arată într-un comunicat al Departamentului Media UAIC.

Terenul pe care urmează să fie construit complexul sportiv UAIC are o suprafață de 8.888 de metri pătrați.

Acesta va avea o suprafața construită de 70% din suprafața totală a terenului, va avea o înălțime maximă de 21 de metri (S+D+P+E) și va fi compus din bazin de înot la dimensiuni olimpice, sală de sport multifuncțională, sală de forță și parcare.

Bazinul de înot va putea fi utilizat atât pentru înot competițional cât și pentru înot de agrement. În sala de sport multifuncțională se vor practica atât activități sportive individuale cât și de echipă (futsal, handbal, baschet, badminton).

Sala de forță va include un spațiu de antrenament cu aparate specifice, o încăpere pentru acordarea primul ajutor, o zonă sanitară, vestiare etc.

Parcarea va fi prevăzută și cu locuri destinate persoanelor cu dizabilități. De asemenea, la exterior vor fi amenajate o pistă de alergare, spații verzi și căi de acces.

Etapele de desfășurare ale concursului:

  • Dată limită primire întrebări – 1 iunie 2021
  • Dată limită emitere răspunsuri – 5 iunie 2021
  • Dată limită primire proiecte – 25 iunie 2021
  • Jurizare –26, 27 și 28 iunie 2021
  • Anunț oficial câștigător – 29 iunie 2021
  • Publicare rezultate pe site – 29 iunie 2021

Câștigătorul concursului va fi recompensat cu suma de 10.000 de lei.

Pentru persoanele interesate să participe, formularul de înscriere se găsește în Regulamentul concursului încărcat pe site-ul UAIC. De asemenea, detalii despre tema de proiectare, grila de evaluare și alte date din cadrul concursului pentru proiectarea complexului sportiv sunt disponibile accesând uaic.ro și la adresa de e-mail prin care se asigură secretariatul concursului: petrica.foca@uaic.ro.