Ordinul Arhitecţilor din România şi Primăria municipiului Cluj-Napoca lansează un concurs internaţional de soluţii pentru amenajarea unui parc din oraş, iar premiul I constă în atribuirea contractului de proiectare, cu valoare estimată la 6,288 de milioane de lei.

“Ordinul Arhitecţilor din România şi Primăria Municipiului Cluj-Napoca anunţă oficial lansarea Concursului Internaţional de Soluţii ‘Amenajarea Parcului Est Cluj-Napoca’. Concursul are ca scop selectarea celei mai bune soluţii în vederea amenajării Parcului Est din Cluj-Napoca, pentru atribuirea contractului de proiectare. Noua amenajare va trebui să asigure conservarea în condiţii optime a zonei umede cu floră şi faună specifice, dezvoltate spontan şi constituind un biotop unic în mediul urban din Transilvania. Totodată, promotorul doreşte amenajarea unui parc care să îndeplinească funcţiunile obişnuite pentru acest fel de spaţii publice, şi care să reactiveze social şi funcţional zona prin atractivitatea peisajeră a cadrelor create. Prin integrarea în sistemul celorlalte plantaţii urbane, viitorul Parc Est va deveni un nod important în reţeaua verde a oraşului şi a zonei Estice a municipiului Cluj-Napoca”, se arată într-un comunicat al Ordinului Arhitecţilor.

Potrivit sursei citate, Premiul I constă în atribuirea contractului de proiectare, cu valoare estimată la nivelul sumei de 6.288.360 RON, fără TVA, Premiul II: este de 120.000 de lei, iar Premiul III, de 60.000 de lei.

“Autoritatea contractantă a concursului este Primăria Municipiului Cluj-Napoca, aceasta urmând să devină beneficiarul proiectului contractat în urma prezentei competiţii. Concursul este organizat de către Ordinul Arhitecţilor din România. (…) Concursul de soluţii este public, într-o singură fază, deschis pentru România, ţările Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European şi Confederaţia Elveţiană”, se mai arată în comunicat.

Data limită de predare a proiectelor este 29 ianuarie 2021, iar câştigătorul va fi anunţat pe 8 februarie 2021. AGERPRES