Castelul Banffy din Răscruci (Cluj) va fi reabilitat cu 27,7 milioane de lei din fonduri europene Castelul Banffy din localitatea clujeană Răscruci va fi reabilitat cu 27,7 milioane de lei din fonduri europene şi va găzdui, după finalizare, o serie de evenimente culturale, urmând să fie deschis şi pentru vizitare de către public.

“Consiliul Judeţean Cluj a desemnat, în urma soluţionării definitive de către Curtea de Apel Cluj a contestaţiilor formulate, câştigătorul licitaţiei privind execuţia lucrărilor de reabilitare a imobilului-clădire Castel Banffy şi a parcului-monument din localitatea clujeană Răscruci. (…) În valoare de 27.670.836 RON fără TVA, lucrările de restaurare şi conservare a castelului vor debuta după semnarea contractului de execuţie şi vor avea un termen de finalizare de maxim 24 de luni din momentul emiterii ordinului de începere”, se arată într-un comunicat transmis de CJ Cluj.

Conform sursei citate, din cuantumul total al lucrărilor, 19.526.036 lei reprezintă valoarea lucrărilor finanţate din fonduri europene ca urmare a proiectului câştigat de forul administrativ judeţean în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020.

“Vestea bună pe care o dăm azi clujenilor e că începe restaurarea acestei veritabile perle arhitectonice, un castel de o valoare culturală şi istorică inestimabilă pe care îl avem în proprietate. Ne dorim ca lucrările să se deruleze cât mai alert, astfel încât castelul să poată fi inclus în circuitul turistic şi al evenimentelor culturale, cu toate beneficiile ce decurg de aici”, a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.