Primăria Brașov a anunțat la începutul săptămânii că a început etapa de consultare a specialiștilor în arhitectură, urbanism și amenajarea teritoriului, în domeniul protejării monumentelor istorice, în domeniul rețelelor tehnico-edilitare, în domeniul traficului și transporturilor pentru identificarea problemelor orașului.
Viceprimarul Flavia Boghiu a anunțat că profesioniști din domeniul dezvoltării urbane pot comunica problemele cu care consideră că se confruntă orașul în această etapă de dezvoltare și propunerile lor pentru o dezvoltare sustenabilă, accesând chestionarul adresat lor, disponibil pe site-ul Primăriei Municipiului Brașov.
„Până la acest moment, au fost consultați cetățenii, prin intermediul unui chestionar online – consultare care a depășit cu mult așteptările celor care elaborează PUG-ul; ei estimau un număr maxim de 400 de respondenți și în final au completat acest chestionar 1461 de respondenți – și au avut loc întâlniri de lucru (focus grupuri) cu reprezentanți ai Profesioniștilor și ai Investitorilor din Brașov”, a mai precizat Primăria Brașov.
„Ne aflăm în plin proces de elaborare a PUG-ului. În această primă etapă suntem în faza în care consultam populația, consultăm profesioniștii din domeniu și mediul de afaceri. Vrem să vedem cum percep aceștia orașul, ce nevoi au referitor la felul în care trebuie să se dezvolte acesta și care sunt elementele cele mai importante pentru aceste categorii. În primul rând este foarte important ca felul în care se va dezvolta Brașovul să fie fundamentat atât pe voința cetățeanului și a categoriilor importante, cât și pe studii. Nu este vorba de a impune o voință a cuiva care în momentul de față conduce urbea, ci este vorba de a fundamenta pe principiile corecte acest plan urbanistic“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu, în momentul lansării etapei de consultare publică, potrivit brasovcity.ro.