Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a declarat, în timpul unei întâlniri cu primarii care a avut loc la Târgu Mureş, că se impune modificarea “legilor învechite” în domeniul construcţiilor, concepute în anii ’70, fiindcă sunt depăşite.

“Conform evidenţei ministerului, în prezent au autorizare de funcţionare 572 de consultanţi de specialitate în construcţii în România în diferite domenii de inspecţie, motiv pentru care durează luni sau ani până când un imobil primeşte toate autorizaţiile de construcţii şi se întâmplă că, până când ajunge ultima autorizaţie, se scurge perioada de valabilitate a autorizaţiilor. (….) În acelaşi timp, este nevoie şi de modificarea legilor învechite ale construcţiilor, deoarece reglementările concepute în anii 1970 au devenit demult depăşite”, a arătat ministrul Cseke Attila.

Ministrul a precizat că se doreşte şi modificarea prevederilor care reglementează susţinerea examenelor de către consultanţii de specialitate în construcţii şi inspectorii de specialitate în proiectare. AGERPRES