Începe Festivalul DIPLOMA 2021, un festival de artiști, arhitecți și designeri, într-un proiect un proiect inițiat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, cu sprijinul Primăriei Municipiului București prin ARCUB.

Evenimentul se va desfășura între 08 și 17 octombrie, de luni până vineri în intervalul orar 14:00–22:00, iar în weekend între 10:00 și 22:00, la Combinatul Fondului Plastic din București.

Intrarea la DIPLOMA 2021 este gratuită, cu prezentarea certificatului verde, respectând toate reglementările în vigoare. Pe 8 octombrie, accesul se face exclusiv pe bază de invitație.

Expoziția din cadrul festivalului aflat la cea de-a VIII-a ediție se va desfășura pe 1.500 mp, în 5 spații atent alese – UNAgaleria, SENAT, The Institute, IOMO Gallery, Art Safe. Așadar, lucrările expuse pot fi admirate în cele 5 puncte ale Combinatului Fondului Plastic.

Reciclarea, sustenabilitatea, speranța unui viitor mai bun, sunt unele dintre temele evenimentului, astfel încât, fiecare partener și sponsor are câte un pavilion expozițional care-i poartă numele. Ediția de anul acesta va cuprinde 92 de lucrări din 16 specializări diferite – de la arhitectură, pictură sau fotografie, la scenografie, modă sau lucrări din metal, sticlă și ceramică.

The Institute a fost inaugurat în această toamnă iar misiunea sa este aceea de a deveni un punct de intersecție multidisciplinar, unde publicul să experimenteze arta noilor generații prin evenimente variate.

Expozițiile de anul acesta nu sunt doar sume ale unor lucrări, ci proiecte artistice în sine, totul încununat de spațiul Combinatului Fondului Plastic, a cărui explorare cred că va fi o surpriză pentru 99 din 100 de bucureșteni”, a declarat Andrei Borțun, CEO al The Institute.
DIPLOMA însă, nu este doar o expoziție, obiectivul festivalului fiind acela de a favoriza dialogul noilor talente cu publicul și cu cei care au desfășurat o activitate artistică îndelungată, nume de referință în arta plastică, în fotografie, în arhitectură, în design dar și în alte domenii conexe.

Dintre cei care au jurizat selecția finală DIPLOMA a ediției de anul acesta s-au numărat Mirela BucoviceanOmid GhannadiAndrei Jecza sau Eugen Rădescu.
„Inițiativa DIPLOMA este cea mai organizată formă de selecție și de susținere echidistantă a designerilor din mediul universitar, iar promovarea talentelor la început de drum este un act vital pentru piața de modă din România”, a declarat Mirela Bucovicean.

Cei care nu pot lua parte fizic la experiența DIPLOMA de anul acesta, expoziția poate fi explorată și virtual, pe platforma digital.diplomafestival.ro. Mai multe detalii despre eveniment pot fi urmărite pe pagina de FB – DIPLOMA 2021.

Partenerii DIPLOMA 2021:

  • Parteneri: IQOS România, Art Property City, Art Property Development, Fashion Days, ASAP;
  • Susținut de: Liliac, Epson;
  • Parteneri instituționali: Combinatul Fondului Plastic, Uniunea Artiștilor Plastici din România;
  • Parteneri media strategici: Rock FM, Radio România Cultural;
  • Parteneri media: ro, Arhitext, ArtEncounters, Designist.ro, FEEDER.ro, GLAMOUR, G4Media, Igloo, IQads, Lovedeco, Modernism.ro, Molecule F, Munteanu, Propagarta, Revista Arta, Revista Atelierul, Spotmedia, The Woman, V fair, Zeppelin, Zile și Nopți;
  • Partener de monitorizare: mediaTRUST România;
  • Parteneri academici: Universitatea Națională de Arte din București, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Universitatea de Arte și Design Cluj-Napoca, Facultatea de Arhitectură din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca, Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest Timișoara, Facultatea de Arte Vizuale din cadrul Universității din Oradea, Universitatea Națională „George Enescu” din Iași și Facultatea de Arhitectură „G. M. Cantacuzino” din Iași din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”;
  • Echipa de creație: Radu Manelici + Sebastian Pren.