Directorul Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, Edmond Niculuşcă, anunţă demersuri pentru reluarea procesului de consolidare la primul imobil de locuinţe proiectat în Bucureşti de echipa de arhitecţi Horia şi Ion Creangă, menţionând că îşi doreşte ca acesta să devină un exemplu de bună practică pentru proiectele următoare.

“Deblocăm şantierele de consolidare a unor clădiri simbol din Bucureşti! Imobilul ‘Cezar Pop şi Mihai Gheorghiu’ (denumit astfel după inginerii comanditari), aflat în Str. Schitu Măgureanu 19, a fost primul imobil de locuinţe proiectat în oraş de echipa de arhitecţi Horia şi Ion Creangă, lângă Grădina Cişmigiu. Impunător şi elegant, blocul datează din anul 1929 şi este un exemplu al trecerii spre arhitectura modernă din perioada interbelică, cu elemente Art Deco de manieră clasicizantă”, a scris directorul AMCCRS, marţi, pe Facebook.

El a menţionat că a avut luni o întâlnire cu proprietarii clădirii pentru a stabili reluarea şi finalizarea procesului de consolidare, “blocat” în ultimii 10 ani. La întâlnire au participat şi alţi reprezentanţi ai AMCCRS, precum şi arhitectul Şerban Sturdza, reprezentant al Pro Patrimonio.

“Ne propunem ca acest imobil să devină un exemplu de bună practică în ceea ce priveşte consolidarea şi restaurarea monumentelor istorice. Pentru un Bucureşti sigur şi fermecător“, a transmis Niculuşcă. AGERPRES