EventsOnline.ro: Evenimente de referință în arhitectură

Dintre evenimentele desfășurate în săptămâna 6-12 iunie, EventsOnline.ro prezintă în topul săptămânal 3 evenimente din domeniul arhitecturii:

”Conectând natura și cultura” – Simpozion Internațional Brick Award Arhitectura

Schimbările climatice, resursele naturale limitate, precum și cerințele în creștere și cadrele de reglementare pentru o cultură ecologică a clădirii, necesită abordări arhitecturale diferite. În aceste noi condiții, arhitecții pot avea un impact asupra design-ului, prin alegerile lor cu privire la materialele de construcție utilizate. Speakerii simpozionului Brick Award și-au împărtășit cunoștințele despre modul în care arhitecții pot aduce o contribuție substanțială mediului construit.

Expoziția Janco Unchained “Este arhitectura o artă?”

Expoziție organizată de Uniunea Arhitecților din România în cadrul Art Safari. În dorința de a promova excelența din arhitectura românească, Uniunea Arhitecților din România este implicată de peste 30 de ani în descoperirea și promovarea personalității lui Marcel Iancu.

Walk & Talk: Confruntarea noului Bauhaus european și a realității pe teren

În cadrul Festivalului Noului Bauhaus European, Consiliul Arhitecților din Europa (ACE), a organizat astăzi un tur ghidat în Bruxelles, urmat de o dezbatere politică cu scopul discutării provocărilor ridicate de Noul Bauhaus European în arhitectură și urbanism, mai întâi prin exemple concrete în timpul turului, apoi din perspectivă politică, în timpul dezbaterii. Dintre temele discutate : • Cum au fost implementate valorile de bază ale NEB în arhitectură și planificare urbană la Bruxelles, contribuind la un mediu de viață de înaltă calitate pentru toată lumea • Cu ce ​​provocări se confruntă profesioniștii din mediul construit pentru a atinge calitatea în mediul construit • Cum pot fi implementate conceptul și valorile NEB în practica arhitecturii pentru a atinge neutralitatea climatică până în 2050.

Dacă vreți să fiți la curent cu evenimentele din arhitectură și urbanism postate în platformă, vă puteți abona gratuit, aici. Dacă organizați evenimente, vă puteți crea un cont pentru a le posta gratuit, aici.