Graphisoft va găzdui evenimentul său anual online, în perioada 14-16 septembrie. Building Together 2021 va oferi informații despre cele mai provocatoare și critice probleme cu care se confruntă arhitecții și inginerii de astăzi. Prin intermediul unui program online atent curatat, conferința va evidenția teme critice din industria AEC, la care vor participa peste 30 de arhitecți și experți de top din întreaga lume.

Conferința va aprofunda subiecte precum accentul crescând asupra durabilității și rezistenței la climă și rolul arhitecturii în promovarea echității și justiției sociale. În Ziua 1 a conferinței, se va acorda o atenție specială educării arhitecților viitorului. Dezbaterea va fi urmată de prezentarea rezultatelor sondajului global de recrutare Graphisoft intitulat Angajarea următoarei generații de arhitecți. Rezultatele vor dezvălui ce caută companiile atunci când angajează noi talente, precum și pe ce anume ar trebui să se concentreze studenții, proaspeții absolvenți atunci când aplica pentru locuri de muncă în domeniul ales.

Educarea arhitecților viitorului

Pregătirea tinerilor pentru locuri de muncă care s-ar putea să nu existe încă reprezintă provocări pentru sistemul educațional. Ce înseamnă acest lucru pentru școlile de arhitectură? În cel mai bun caz, studenții la arhitectură ar trebui să fie pregătiți să facă față provocărilor industriei care va exista în 5-10 ani, și nu industriei AEC de astăzi. Cum pot universitățile să atingă o țintă în mișcare rapidă? Pot răspunde eficient la așteptările în schimbare ale industriei AEC? Este vorba despre o abordare „mai puțin desenată, mai tehnologică”?

Acestea sunt probleme urgente, mai ales atunci când avem în vedere rolul și importanța în schimbare ale arhitecturii în viața noastră. Pe măsură ce durabilitatea, tehnologia, soluțiile inteligente, incluziunea, conectivitatea și diversitatea devin toate parte a status quo-ului, educația arhitecturală ar trebui să fie pregătită să gestioneze aceste noi provocări și să răspundă nevoilor în schimbare.

Înapoi în viitor

Integrarea mai profundă a BIM în curriculum este viitorul învățământului superior în arhitectură; aceasta este convingerea puternică a multor membri ai industriei AEC. Acum s-a dovedit că implementarea fluxurilor de lucru BIM în procesele de proiectare are un avantaj competitiv semnificativ în comparație cu firmele care nu au făcut încă schimbarea tehnologică. Introducerea utilizării corespunzătoare a software-ului și a construirii tehnologiei informației într-un stadiu incipient creează un avantaj competitiv pentru persoanele care dobândesc această expertiză și contribuie la productivitatea industriei AEC în ansamblu.

De la solicitant la angajat

Pentru a afla care sunt părerile experților de top ai industriei AEC pe această temă, Graphisoft organizează o masă rotundă specială pentru a descoperi forțele motrice din spatele viitorului educației arhitectului. Subiectul mult așteptat este inclus în Ziua 1 a evenimentului digital Building Together de la Graphisoft, care va avea loc în perioada 14-16 septembrie.

Pe lângă lecțiile învățate din dezbatere, organizatorii doresc să exploreze și opinia firmelor de arhitectură despre provocările lor atunci când angajează noi talente. Prea des firmele raportează că se luptă pentru a depăși decalajul dintre atragerea candidaților de calitate și instruirea acestora pentru a deveni angajați contributivi. Angajatorii din industria AEC iau în considerare nivelul de educație BIM al studiilor universitare ale noilor angajați? Există într-adevăr o cerere de cunoștințe BIM și software sau practicile de arhitectură sunt mai interesate de portofoliul de arhitectură?

Participă și anticipează

Sondajul global de recrutare al Graphisoft acoperă peste 15 țări și va oferi o imagine de ansamblu a gândirii angajatorilor, precum și informații remarcabile pentru piețele locale. Compania nu numai că este de părere că studenții, proaspeții absolvenți și tinerii angajați pot beneficia pe larg de investirea timpului și efortului lor în studii BIM, ci este, de asemenea, dornică să includă principalele rezultate din cercetare ca input pentru strategia sa globală de educație.

Cei care lucrează pentru un birou de arhitectură, pot contribui la succesul acestui sondaj completând chestionarul Graphisoft Recruitment Survey.

Evenimentul digital ce se desfășoară pe parcursul a trei zile, Building Together va oferi informații despre cele mai importante provocări pentru arhitecți și ingineri. Conferința va prezenta teme critice din industrie, de la durabilitate la planificare urbană, de la proiectare integrată la conservarea reperelor istorice. Peste 30 de arhitecți și experți de top din întreaga lume vor participa la dezbateri și prezentări scurte de tip Ted Talk.

Pentru mai multe informații și pentru a se înscrie la conferința cu participare gratuită Building Together 2021, cei curioși pot consulta site-ul oficial al evenimentului: buildingtogether.graphisoft.com

 

Sursa: archdaily.com