Universitatea Tehnică Cluj-Napoca invită pe cei interesați să viziteze Expoziția anuală de proiecte realizate de comunitatea Facultății de Arhitectură și Urbanism – Arhitectura între prezent și viitor – la vernisajul ce va avea loc joi, 24 iunie, începând cu ora 11:00.

Muzeul Etnografic al Transilvaniei găzduiește Expoziția anuală de proiecte FAU, în perioada 17 iunie – 11 iulie 2021, deschisă publicului între orele 10:00 și 18:00.

Așa cum transmite Biroul de Comunicare al UTCN, Expoziția anuală de Proiecte FAU reprezintă expresia sintetică a proiectelor studenților Facultății de Arhitectură și Urbanism, realizate în anul universitar 2020-2021, un an diferit prin provocările generate de pandemie, într-un proces de învățare și studiu online.

Formarea arhitecților este lungă și laborioasă. Ea se bazează pe serii de încercări și reveniri, aprofundări și ameliorări, refaceri și renunțări, căutări și propuneri. Această expoziție arată doar o sinteză a unor procese care au însumat multe ore și săptămâni de studiu individual și îndrumare didactică.

Expoziția anuală a acestui an diferit ce a mutat interacțiunea specifică atelierelor pe internet, cuprinde proiectele studenților realizate la disciplinele: Proiectare de arhitectură anii I, II și III și Studiul Formelor anul I, Sinteze de proiectare anii IV și V și lucrări de pregătire a examenului de diplome absolvenți 2021. De asemenea, vor fi expuse și proiecte din domeniul Arhitectură de Interior reprezentată cu succes la FAU prin disciplinele Proiect de specialitate Mobilier anul III și Proiectare specializată Interior anul IV.