Filiala tulceană a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR) a început procedura de angajare a trei arhitecţi care vor trebui să deservească solicitările a cel puţin opt primării de comune din judeţ.

Preşedintele filialei teritoriale a ACoR, Eugen Ion, care este şi primarul comunei Jurilovca, a declarat că în momentul de faţă, din cauza lipsei de specialişti în urbanism, opt din cele 46 de comune din judeţ au încheiat protocoale cu Consiliul Judeţean în baza cărora arhitectul şef al judeţului răspunde şi de soluţionarea cererilor primite de autorităţile locale.

“Din datele pe care le am, alte cinci primării din judeţ urmează să apeleze la aceeaşi soluţie. Dacă va mai fi nevoie de personal, vom mai angaja. (…) Salut demersurile ministrului Dezvoltării care a înţeles nevoile unităţilor administrativ-teritoriale şi ne-a permis ca în baza unei asocieri să avem un arhitect şef pentru mai multe comune”, a afirmat preşedintele filialei teritoriale a ACoR.

Eugen Ion a mai spus că a demarat procedura ca asociaţia să angajeze trei arhitecţi care vor deservi solicitările primăriilor.

“Cred că (arhitectul, n.red.) este la fel de necesar ca apa de băut, în situaţia în care vrea să se construiască. Dacă nu ai arhitectul, nu construieşti şi nu poţi să te dezvolţi şi ştim că lipsa de personal duce de multe ori la întârzierea aprobării certificatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de construcţie la luni sau chiar ani, din păcate, în unele situaţii. Avem o legislaţie, dar termenele nu se pot respecta, din cauză că avem o lipsă de specialişti”, a mai afirmat preşedintele ACoR Tulcea. AGERPRES