Cum este atunci când 27 de instituții și organizații europene de arhitectură de renume își deschid porțile online?

Future Architecture Rooms reprezintă un mediu digital neconvențional, o colecție de spații online – camere (n.r. încăperi)! Fiecare dintre instituțiile membre ale platformei Future Architecture – de la muzee celebre până la mici galerii, o editură neortodoxă sau o bienală de arhitectură provocatoare – folosesc încăperile ca spații pentru afirmări ale proiectelor lor viitoare, precum și pentru reflecții ale acestora asupra acestui extraordinar context contemporan. Puteți deschide orice ușă și vă veți găsi în locuri ale schimbului de experiență, educației și aventurii.

Future Architecture Rooms este un proiect născut în carantină, dar care însă își deschide porțile către lumi dincolo de criza imediată. Fiecare cameră este găzduită de o singură instituție, membră a platformei Future Architecture. 27 de camere dincolo de 27 de uși, producând o uimitoare diversitate de materiale, teme și idei. Împreună compun – atât vizual, cât și metaforic – arhitectura platformei, asigurându-i la maximum bogăția.

Printre primii membri care își deschid ușile camerelor se numără Trienala de Arhitectură de la Lisabona, Bienala de Arhitectură de la Tbilisi, Design Biotop, S AM Swiss Architecture Museum, Calouste Gulbenkian Foundation, DAI-SAI Association of Istrian Architects și Architektūros fondas.

 

Sursa: About the Future Architecture Platform