Proiectarea smart a construcțiilor sustenabile poate fi mai ușoară cu soluțiile TeraPlast, după cum a explicat Ionut Iacob, Product Manager, TeraPlast, în cadrul dezbaterii digitale EuroUrbanism.ro – Procesul integrat de proiectare a construcțiilor sustenabile. Evenimentul a avut loc pe 30 septembrie 2020 și a fost organizat de Oameni și Companii, cu sprijinul Wienerberger și TeraPlast, în calitate de Parteneri.

”În trecutul recent, TeraPlast s-a focusat pe producția de țevi pentru rețelele de apă și canalizare. Totodată, a oferit soluții de realizare a racordului de canalizare de la utilizator la rețeaua publică, prin cămine de inspecție modulare. Începând cu 2019, a intrat și pe segmentul de instalații interioare, mai precis, pe instalații și sisteme de încălzire în pardoseală. Toate aceste sisteme se încadrează foarte bine în trendul de digitalizare, trendul smart”, a spus Iacob.

Încălzirea în pardoseală, trend smart

Potrivit acestuia, în ce privește instalațiile de încălzire în pardoseală, 45% dintre casele noi sunt proiectate integral cu acest tip de încălzire, iar 35% sunt cu proiect mixt. Și 35% dintre apartamente sunt proiectate integral cu încălzire în pardoseală.

”Aceste sisteme de încălzire au câteva avantaje clare, de la faptul că redau un confort termic ridicat, posibilitatea unei amenajări flexible a spațiului, până la faptul că sunt sisteme ecologice, silențioase și economice”, a explicat reprezentantul TeraPlast.