ARVHA, Asociația pentru Cercetare asupra Orașului și Habitatului, lansează în 2022 cea de-a zecea ediție a Premiului Femei arhitecte care își propune să evidențieze lucrările și carierele femeilor arhitecte. Termenul limită pentru depunerea cererilor este 31 iulie.

Acest premiu își propune să evidențieze lucrările și carierele femeilor arhitecte, astfel încât tinerele arhitecte să se inspire din modelele feminine existente și să încurajeze paritatea într-o profesie cu o puternică dominație masculină.

Singurele condiții de participare la acest premiu sunt să fii înscris la Ordinul Arhitecților și să fii autorul proiectelor prezentate.

Se acordă patru premii:

  • Premiul tânăra arhitect – pentru persoane sub 40 de ani care au realizat între 3 și 5 proiecte, finalizate sau în curs de finalizare;
  • Premiul de originalitate- pentru un proiect realizat de o arhitectă;
  • Premiul femeia arhitect – pentru arhitectele peste 40 de ani, care au realizat între 3 și 5 proiecte, finalizate sau în curs de finalizare;
  • Premiul internațional – pentru arhitecte din afara Franței, cu 3-5 proiecte realizate și care sunt membre a unei filiale a Ordinului Arhitecților .

Concursul este deschis din 15 mai și se va încheia pe 31 iulie 2022. Ceremonia de premiere va avea loc pe data de 15 noiembrie 2022 la Pavillon de l’Arsenal.

Sursa: https://www.architectes.org/actualites/lancement-du-prix-femmes-architectes-2022