Grupul Legrand, specialist global în infrastructuri electrice și digitale, anunță lansarea programului Netatmo Pro, unul dintre cele mai avansate sisteme în domeniul energiei și al siguranței, pentru case inteligente.

„Legrand este sinonim cu inovația, iar sistemele noastre pentru case inteligente ilustrează determinarea noastră de a oferi consumatorilor performanțe de top și cele mai noi inovații disponibile în industrie. Când vine vorba despre Netatmo Pro, vorbim despre siguranța alegerilor potrivite, produsele incluse în acest program fiind potrivite pentru clienții care își doresc confort, dar și securitate la cel mai înalt nivel. Suntem entuziasmați de lansarea acestui program pe plan local, mai ales fiindcă știm că există o nișă de piață și în România dispusă să investească în calitate și tehnologie de vârf”, a declarat Călin Pașcalău, Director General Legrand România.

Programul Netatmo Pro cuprinde 2 game: una dedicată siguranței și una energiei. Gama dedicată siguranței este formată din soluții cu ajutorul cărora utilizatorii își pot proteja casa atât în interior, cât și în exterior, fără alte costuri suplimentare. Aceasta este compusă din camera inteligentă de exterior, camera inteligentă de interior, senzorii inteligenți pentru ușă și fereastră, sirena inteligentă de interior și detectorul inteligent de fum.

Camera inteligentă de exterior este singura cameră de exterior care distinge între persoane, animale și mașini, fără taxe suplimentare de abonament. Aceasta este un înlocuitor „inteligent” pentru o lampă clasică destinată fațadei casei, trimite alerte foarte precise și oferă posibilitatea vizualizării în timp real a proprietății, cu o detecție de până la 20m.

Camera inteligentă de interior este o cameră cu recunoaștere facială care trimite alerte în timp real. Aceasta recunoaște persoane, animale sau mișcări și dispune de două moduri de funcționare: AWAY și HOME, setări de confidențialite, stocare gratuită (toate înregistrările aflate pe card sunt criptate) și imagine FullHD (1080p), oferind o calitate bună a imaginii și în condiții de iluminare slabă.

Senzorii inteligenți pentru ușă și fereastră asigură un nivel superior de securitate. Aceștia se instalează ușor, atât în interior cât și în exterior, ușile și ferestrele echipate cu senzorii inteligenți Netatmo putând semnala în timp real atunci când este forțată pătrunderea în casă.

Gama dedicată energiei cuprinde soluții eficiente și elegante atât pentru locuințe individuale dotate cu centrale termice proprii, cât și pentru locuințe colective cu încălzire centralizată. Cu display e-paper, termostatul inteligent dispune de un algoritm inteligent pentru economisirea energiei (datorită funcțiilor de auto-adaptare și verificare). Atât termostatul cât și “hub-ul” au relee pentru controlul centralei termice, oferind posibilitatea includerii mai multor zone și locuințe în aceeași aplicație. Termostatul inteligent poate fi controlat local (manual), dar și de la distanță (smartphone, tabletă, computer), interfața aplicației fiind foarte clară și intuitivă. De asemenea, utilizatorii pot beneficia de un raport lunar pentru economisirea energiei, având acces la istoricul de funcționare al termostatului – temperaturi, analiza programelor folosite, comparații, estimări și sfaturi personalizate pentru optimizarea consumului de energie. Acesta funcționează pe baterii, se poate instala atât cu fire, cât și wireless și este compatibil cu peste 1500 de centrale termice, dar și cu Apple HomeKit, Alexa, Google Assistant și IFTTT, permițând astfel controlul vocal.