Mohammed bin Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite și președinte al Consiliului de administrație al NEOM, a anunțat lansarea proiectului The Line, un nou model de infrastructură urbană, fără drumuri, mașini și poluare, menit să asigure echilibrul cu natura. Costurile totale ale proiectului sunt estimate la 500 de miliarde de dolari, de două ori cât întreg Produsul Intern Brut al României.

The Line reprezintă o centură de 170 de kilometri ce va sub-traversa viitorul oraș NEOM, cu o populație estimată la un milion de locuitori. În noua dezvoltare urbană, navetele obișnuite din orașe vor fi înlocuite cu soluții de transport de ultra-mare viteză și mobilitate autonomă, concepute pentru a reduce timpul de călătorie. Astfel, cea mai lungă călătorie nu va dura mai mult de 20 de minute.

Proiectul va genera aproximativ 380.000 de noi locuri de muncă și va contribui cu 48 miliarde de dolari la produsul intern brut (PIB) al țării până în 2030. Construcția urmează să înceapă în primul trimestru al acestui an.

 

Continuarea articolului pe www.economica.net