Un eveniment în care organizatorii îşi propun să identifice soluţii inteligente şi durabile pentru oraşele din centrul ţării, parte a unui proiect finanţat de Comisia Europeană, va avea loc în acest weekend la Braşov.

Denumit “Oameni care modelează oraşe pentru oameni” (People Shaping Cities for the People), evenimentul va debuta, vineri, cu conferinţa Urban Talks, în care se vor aborda subiecte precum investiţii, viziune, oraşe pentru oameni, mediu şi sustenabilitate, mobilitatea urbană şi concepte de management public colaborativ încurajând implicarea cetăţenilor în procesul de dezvoltare.

La conferinţă vor participa lideri ai administraţiei publice locale, experţi din partea Băncii Mondiale şi din partea Comisiei Europene şi ai Băncii Europene de Investiţii, precum şi reprezentanţi ai unor companii ca Amazon, Microsoft şi UI Path.

Sâmbătă şi duminică evenimentul continuă cu concursul de soluţii Urban Innovation Hackathon, organizat pe trei tematici – mobilitate urbană & spaţii publice, schimbări climatice & mediu şi soluţii digitale pentru oraşul de mâine, care pune la bătaie premii de până la 3.000 de euro pentru soluţiile câştigătoare.

Participarea se poate face atât fizic, cât şi online, cei interesaţi putându-se înscrie, atât pentru conferinţă, cât şi pentru concursul de soluţii la adresa https://urbanizehub.ro/urban-talks-and-hackathon-brasov.

Evenimentul UrbanTalks& Hackathon de la Braşov aparţine UrbanizeHub, “o comunitate de oameni pasionaţi, cu expertiză inter-disciplinară care modelează viitorul oraşelor româneşti într-un mod smart şi sustenabil şi a fost organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov, Agenţiei Metropolitane Braşov şi Nhood. AGERPRES