Municipalitatea din Deva a câştigat o finanţare în valoare de peste 2 milioane de euro prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru ca Planul Urbanistic General (PUG) al localităţii să fie transpus în format digital, ceea ce va asigura o simplificare şi o transparenţă în procesul de emitere a documentelor administrative.

“Deva a câştigat încă o finanţare pe fonduri europene în valoare de peste 2 milioane de euro. Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Attila-Zoltan Cseke, a anunţat că a semnat astăzi, 6 decembrie 2022, încă 105 noi contracte de finanţare prin componenta C10-Fondul Local din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Pe lista contractelor semnate, municipiul nostru se regăseşte cu proiectul Plan General Urbanistic în format digital pentru Municipiul Deva. Valoarea totală a acestui proiect este de 10.380.399,04 lei”, a informat primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

Potrivit autorităţilor, prin utilizarea unui PUG în format digital se urmăreşte simplificarea şi scurtarea termenelor de emitere a actelor administrative care depind de administraţia locală.

De asemenea, digitalizarea PUG actualizat va constitui o bază de date care va putea fi accesată atât de către administraţia publică locală, cât şi de către cetăţenii interesaţi, asigurând transparenţa în emiterea actelor administrative. AGERPRES

Photo by Gruescu Ovidiu on Unsplash.