Fotografiile lui Phil Handforth dezvăluie Muzeul Viitorului din Dubai aproape finalizat. Acesta este proiectat de studioul de arhitectură Killa Design și construit de Buro Happold.

Creat pentru Dubai Future Foundation, Muzeul Viitorului va găzdui expoziții despre designul inovator iar conceptul din spatele formei sale dinamice reprezintă viziunea guvernului Dubaiului asupra viitorului.

Situat în apropierea liniei de tren suspendată din Dubai, la mică distanță de Burj Khalifa, clădirea în formă de tor (suprafață generată de rotația unui cerc în spațiul tridimensional) formează un inel în jurul unui gol, conceput pentru a simboliza cunoștințele necunoscute.

„Muzeul Viitorului își propune să fie un catalizator pentru concepte și idei de pionierat, inspirându-i pe cei care văd și vizitează clădirea, să inoveze, să creeze și să descopere”, a declarat Tobias Bauly, director de proiect la Buro Happold.

„Conceptul de bază al clădirii a fost crearea unei forme care să reprezinte viziunea clientului asupra viitorului – dinamică și inovatoare”, a spus acesta pentru Dezeen. „Forma de tor a clădirii surprinde energia perpetuă a orașului.”

Exteriorul clădirii este acoperit cu ferestre ce compun o poezie a conducătorului Dubaiului, Sheikh Mohammed, despre viziunea sa privind viitorul orașului, scrisă în caligrafie arabă. Ferestrele sunt redate de reprezentările caligrafice.

Pentru a crea forma dorită și placarea fațadei unică, vizând în același timp o evaluare a durabilității LEED Platinum, Killa Design și Buro Happold au dezvoltat noi instrumente de modelare parametrică. Acestea au inclus un „algoritm de creștere” utilizat pentru „creșterea digitală” a structurii interne din oțel a clădirii.

„Au fost dezvoltate instrumente de proiectare parametrice pentru a rezolva provocările specifice de proiectare și construcție”, a spus Bauly.

„Optimizarea digitală rezultată a permis fundamental realizarea unor soluții de proiectare fezabile și eficiente pentru aspecte primare ale proiectului, cum ar fi diagrida structurală (cadrul de metal), fațada și ferestrele sale”, a continuat el.

Creat cu scopul de a face una dintre „cele mai avansate clădiri din lume”, studioul spune că muzeul exemplifică o nouă abordare de design digital.

“La început, proiectul aspira să conducă industria noastră către o nouă abordare digitală a proiectării și construcției, iar proiectul a îndeplinit această aspirație”, a spus Bauly.

„Arhitecții și inginerii proiectului nostru au trecut printr-o transformare digitală a lor înșiși, împreună cu această clădire. Și totuși, la baza tuturor lucrurilor stă o lecție despre nevoia continuă ca echipele de oameni să lucreze în colaborare pentru a crea, a inova și a privi spre viitorul nostru.”

 

Sursa: dezeen.com