Primarul din Târgu Mureş, Soos Zoltan, a anunţat lansarea în dezbatere publică a noului Plan Urbanistic General (PUG) al municipiului, arătând că speră ca acesta să fie aprobat până la sfârşitul anului.

“După aproape două decenii, astăzi se lansează în dezbatere publică un nou Plan Urbanistic General al Municipiului Târgu Mureş. Asta înseamnă că până la finele anului vom avea aprobat noul PUG, vom avea direcţia dezvoltării viitorului copiilor noştri. Acest document complex, supus dezbaterii publice, reprezintă paşii spre dezvoltarea omogenă a principalelor zone de interes public pentru o perioadă mai mare de timp”, a declarat Soos Zoltan, într-o conferinţă de presă.

Arhitectul-şef al municipiului Târgu Mureş, Dana Miheţ, a precizat că actualul PUG al oraşului este în vigoare din decembrie 2002, că de atunci i-a fost prelungită valabilitatea şi că noile proiecte mari de infrastructură ale urbei se vor regăsi incluse în propunerea supusă dezbaterii publice. Publicul poate consulta propunerea de PUG atât pe site-ul instituţiei, cât şi pe un panou uriaş afişat în apropierea clădirii administraţiei publice locale. AGERPRES