SRCF Craiova a semnat, cu Asocierea SC Euras SRL – SC Arhing SRL (România), contractul de aproximativ 8,75 milioane lei pentru elaborarea proiectului tehnic şi execuţia lucrărilor de reparaţii, reabilitare şi restaurare a clădirii de călători din Staţia CF Curtea de Argeş, informează Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

“Durata contractului este de 36 de luni, aferentă etapelor de elaborare/aprobare a proiectului tehnic, obţinerea avizelor/autorizaţiilor şi execuţia lucrărilor de reparaţii, reabilitare şi restaurare a clădirii de călători, iar sursa de finanţare este asigurată din fonduri proprii ale CFR SA”, se menţionează în comunicat.

Printre obiectivele generale ale acestui contract (proiectare şi execuţie lucrări) se numără: reparaţii şi consolidarea structurii de rezistenţă, restaurare/finisaje componente artistice din lemn, piatră, ceramică, metal, înlocuirea învelitorii asterelei şi a sistemului de colectare ape, reparaţii locale şi biocidare la şarpantă şi reparaţii instalaţii electrice, termice şi sanitare.

“Lucrările de reparaţii, restaurare şi reabilitare a clădirii de călători se vor realiza doar cu materiale şi tehnici specifice, compatibile cu cele originale, în baza avizului emis de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Gara Regală din Curtea de Argeş fiind clădire arhitecturală, declarată monument istoric de importanţă naţională şi se regăseşte în Lista Monumentelor Istorice”, se mai precizează în comunicat. AGERPRES