Pe locul unei foste ruine, între cartierele Herăstrău și Aviației, se ridică cele două turnuri cu arhitectură elegantă ale unuia dintre cele mai noi proiecte imobiliare sustenabile ale Capitalei, o veritabilă „poartă” a Bucureștiului. Cu o suprafață de 35.000 de metri părtrați, proiectul One Herăstrău Towers dezvoltat de One United Properties va fi gata în doi ani de la începerea construcției și va oferi orașului un ansamblu arhitectural de excepție, gândit ca o poartă de acces în cartierul Herăstrău, la intersecția străzilor Nicolae Caramfil și Căpitan Alexandru Șerbănescu.

Proiectul continuă trilogia One Herăstrău dezvoltată de companie și oferă un concept modern ce îmbină elementul rezidențial cu cel comercial, oferind acces eficient și vederi panoramice asupra lacului Herăstrău și asupra zonei de Nord a orașului. Parterul și primul etaj al ansamblului One Herăstrău Towers au o suprafață de 5.000 de mp pentru spații comerciale, proiectate după un concept actual. Aceste spații vor beneficia de acces pietonal direct din stradă, prin toate străzile adiacente, cu marcaje speciale, evitându-se astfel intrarea prin clădire și aglomerația – un detaliu extrem de important în noul context al pandemiei și al măsurilor speciale de distanțare. Această zona va fi destinată galeriilor comerciale de tip boutique și birourilor de mici dimenisuni, cochete și intime.

„One Herăstrău Towers beneficiază de un concept modern pe care l-am dezvoltat și pentru proiectul nostru One Herăstrău Plaza, aflat în vecinătate, și care s-a bucurat de un real succes. Vorbim despre un proiect boutique commercial & offices, ideal pentru galerii comerciale concept și birouri de mici dimensiuni. În piața de profil nu poți cumpăra birouri de dimensiuni mici, oferta fiind axată în special pe clădiri întregi sau spații de mari dimensiuni. Compania noastră a dezvoltat acest concept prin care practic poți locui într-un ansamblu în care beneficiezi și de o zonă de promenadă comercială cu acces din stradă, dar și de opțiunea unui birou intim, cu acess individual. Ceea ce se dovedește a fi extrem de eficient în era distanțării pe care o trăim și a reglementărilor privind măsurile de protecție”, explică Beatrice Dumitrașcu, VP Residential Division One United Properties.

Cu o poziție deosebită în peisajul urban și o arhitectură modernă și elegantă semnată de biroul de arhitectură condus de Marius Călin, X Architecture & Engineering, One Herăstrău Towers va oferi așadar beneficiarilor posibilitatea de a avea casa, biroul și spațiile comerciale în aceeași clădire, cu acces individual. Pe lângă toate acestea, ansamblul este unul sustenabil, cu clădiri foarte ușoare și cu comportament eficient la cutremure, realizate după tehnici moderne ce oferă atât durabilitate, cât și suplețe. Acest proiect de regenerare urbană va conține și 148 de unități rezidențiale: apartamentele au design interior contemporan inclus în preț și realizat de Lemon Interior Design, companie ce semnează și amenajarea lobby-ului. Între etajele 2 și 9 sunt situate apartamentele, iar ultimele niveluri sunt rezervate unităților duplex și penthouse-urilor, acestea din urmă având 500 de mp fiecare și incluzând piscine de tip „infinity”.

Construcția celor două turnuri a început în decembrie 2018, după ce structura veche a fost demolată și va fi finalizată în decembrie 2020. În aceeași zonă, compania a mai dezvoltat proiectele de referință One Herăstrău Park și One Herăstrău Plaza și va începe construcția pentru Neo Herăstrău Park (peste șase luni) și One Floreasca Towers (peste un an), care vor urma același model ce răspunde cu succes cererii pieței.

__________________

ONE UNITED PROPERTIES este unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din București. Cu o valoare pe piață de peste 1,1 miliarde EUR, portofoliul companiei cuprinde peste 2.000 de unități rezidențiale exclusiviste și spații de birouri clasa A+. One United Properties este o companie inovatoare, dedicată accelerării adoptării practicilor de construcții pentru clădiri eficiente din punct de vedere energetic, durabile și sănătoase. Toate clădirile companiei au certificări superioare de durabilitate, eficiență energetică și wellness, iar dezvoltatorul este premiat la numeroase gale și conferințe în domeniu. One United Properties este primul dezvoltator imobiliar din România care a fost premiat la nivel internațional, fiind beneficiarul „Cel mai bun dezvoltării rezidențiale durabile” din lume la International Property Awards 2019-2020.