Parcul Est din Cluj-Napoca urmează să fie proiectat pentru aproximativ 6,2 milioane de lei, în urma concursului organizat de Ordinul Arhitecţilor din România (OAR).

“Ordinul Arhitecţilor din România are bucuria de a anunţa rezultatele Concursului Internaţional de Soluţii Amenajarea Parcul Est Cluj-Napoca. Scopul concursului a fost selectarea celei mai bune soluţii în vederea amenajării Parcului Est din Cluj-Napoca, pentru atribuirea contractului de proiectare. (…) Premiul I: contractul de proiectare cu valoare estimată la nivelul sumei de 6.288.360 RON, fără TVA. Premiul II: 120.000 RON. Premiul III: 60.000 RON”, se arată într-un comunicat trimis, luni, de OAR.

Parcul Est se va întinde pe 54 de hectare, ceea ce echivalează cu dimensiunea aproximativă a 740 de terenuri de tenis sau a 70 de terenuri de fotbal.

Principiile de fond de amenajare a parcului vor ţine astfel cont de unicitatea sitului, avându-se în vedere o intervenţie minimală pentru a se asigura ocrotirea elementelor naturale și ţinând seama de faptul că în zona viitorului parc trăiesc diverse specii de păsări, cum ar fi silvia de câmp.

Parcul va avea amenajări sportive, locuri de joacă diferenţiate pe categorii de vârstă, spaţii de alimentaţie publică, iar în interiorul parcului vor predomina grădini urbane, precum şi spaţii naturale neamenajate, cu pasarele de vizitare şi pavilioane de observare a faunei sălbatice. AGERPRES

 

Sursă foto oar.archi