Xella România, producător de sisteme eficiente energetic pentru construcții, a lansat platforma digitală “Planeta YTONG”, un spațiu virtual unde comunitatea de profesioniști se întâlnește cu consumatorul, se informează corect și colaborează eficient, pentru a dezvolta împreună construcții durabile, sănătoase și performante energetic.

„Soluțiile constructive Xella combinate cu serviciile noastre digitale oferă posibilitatea ca proiectele de construcție să fie implementate mai eficient și cu o performanță clar îmbunătățită, iar drumul de la proiectare la construcție să fie scurtat considerabil. Am accelerat procesul de transformare și digitalizare și investim în continuare în siguranță, în calitatea produselor noastre și în dezvoltarea ecosistemului digital Xella, pentru a deservi nevoile clienților noștri aflate și ele într-un proces de schimbare”, a declarat Marius Dragne, CEO Xella România. Planeta YTONG este spațiul virtual care completează ecosistemul digital al Xella, oferă valoare adăugată clienților și partenerilor noștri și ne permite să rămânem conectați și să răspundem simplu și în timp real nevoilor specifice ale proiectelor în care suntem implicați”, a mai adăugat Marius Dragne.

Includerea YTONG și Multipor în sistemul de proiectare BIM a fost primul pas care a confirmat deschiderea Xella către tehnologiile de ultimă oră, menite să îmbunătățească piața construcțiilor. BIM este astăzi principalul instrument utilizat de companii care au cerințe ridicate în ceea ce privește proiectarea clădirilor la un nou nivel tehnologic.

Planeta YTONG  este un pas important pe care Xella îl face în interacțiunea dintre producătorii de materiale de construcții, profesioniștii în construcții (arhitecți, proiectanți, constructori) și clienți, într-o lume în care proiectele devin din ce în ce mai complexe. Specialiștii Xella vor oferi vizitatorilor informare corectă, consultanță gratuită și colaborare eficientă. Planeta YTONG va include, în faza a doua, webinarii și sesiuni live de întrebări și răspunsuri cu specialiști din construcții.